Save the date: Ines Janković najavila modnu reviju – donosimo sve o tome
Save the date: Ines Janković najavila modnu reviju – donosimo sve o tome

Save the date: Ines Janković najavila modnu
reviju – donosimo sve o tome

Začetnica nekonvencionalnog modnog talasa na domaćoj ali i regionalnoj sceni, dizajnerka Ines Janković, od prvog dana [ since 2011. ] ispisuje nova pravila lokalne modne igre i suvereno vlada više od decenije. Prepoznatljiv modni pečat kako u modnom dizajnu, tako i brend identitetu, pored brojnih priznanja struke, doneo joj je i ono najvažnije – most wanted komade koji se nalaze na wishlisti žena od stila. Od ready to wear, preko formal wear, pa sve do bridal, svaka kolekcija sa njenim potpisom pomera modnu lestvicu naviše i parira svetskim brendovima.
Više od deceniju kontinuiranog rada, osnivačica i dizajnerka brenda Ines Atelier obeležiće velikom modnom revijom koja je u planu u martu ove godine. Do tada, primereno za početak godine, donosimo malu rekapitaliciju njenog modnog staža, prisećamo se njenih poslednjih revija ali i prelomnih trenutaka njene karijere.

FROM THE beginning.

Sve je počelo 2011. godine prvom revijom na Belgrade Fashion Week-u. Prvo pojavljivanje pod reflektorima i pred očima lokalnih modnih znalaca, bio je tek nagoveštaj onoga što ovaj, ispostaviće se kasnije jedan od vodećih domaćih brendova, ima da ponudi. Godinu dana kasnije, 2012. godine, Ines Janković otvara vrata svoje prve Ines Atelier radnje. Naredne, 2013. pokreće i prvu kolekciju nakita kao odgovor na kompletan look koji se tražio u to vreme.
Nakon toga dolazi i dizajn prve / sada već čuvene / D1 kožne biker jakne koja je ostala bestseller do dana danas. Fun fact: D1 kožna biker jakna je u to vreme promenila tok outwear komada i ispisala nove trendove na domaćem tržištu. Godinu dana kasnije, 2015. godine u njen tim stiže pojačanje – Marko Ivković.   Najveća i najznačajnija revija održala se 2016. na platou ispred Muzeja Jugoslavije. A 2018. godina bila je rezervisana za prvu samostalnu reviju kada je u pitanju bridal kolekcija.

INES  ATELIER.

Godinu dana nakon održane revije, 2019. godine Ines Atelier otvara i vrata prvog show room-a u Beogradu na adresi Zmaja od Noćaja 1. Ovaj poduhvat nije bio samo step into novo modno poglavlje, već i svojevrsna enterijer priča budući da je kompletan dizajn enterijera sam po sebi bio korak iznad svega što je u tom trenutku bilo ponuđeno. Inventivno i ispred svog vremena Ines Atelier na novoj adresi spojio je njene dve ljubavi – ljubav prema dizajnu enterijera [ za šta se i školovala ] i ljubav prema modnom dizajnu [ za koji je pored škole očito i po prirodi nadarena ].

Osim što je promenila pravila biznis igre u modnom svetu, uspela je da vrati i femininity pojam na velika vrata u trenutku kada je moda bila sve samo ne ženstvena. Uvođenjem kvalitetnih kožnih komada u vidu pencil suknji, a u kombinaciji sa svilenim bluzama, bila je dobitna kombinacija i začetak povratka u žensku energiju.

VOGUE time.

Prva priznanja počela su da pristižu sredinom 2019. Najpre na domaćem tržištu, a potom i ne tako lako osvojivom italijanskom gde je trka za valorizacijom, poput maratona. Vogue Italia je bio prvi strani magazin koji je prepoznao rad domaće dizajnerke. Tako se eye-catching maxi printed chiffon haljina iz ss19 našla na stranicama Vogue-a kao priznanje na uložen trud, ali i originalnost kojoj ne odstupa od prvog dana. Nakon toga, publikacije su nastavile da se nižu sve do danas, iako je svaka dalja potvrda suvišna.

NEW CHEPTER.

Kada je krajem 2019. predstavila novu kolekciju u kojoj se duboki šorts sa kaišem našao kao statement piece, pratećom modnom kampanjom postavila je i nove kreativno-vizuelne standarde. Modni editorijal i kampanjske fotografije na ulicama Beograda, uz savršene party & formal wear komade, bilo je sve što smo želeli od Deda Mraza za kraj te godine. Tada je već postalo jasno da smer u kome se linearnom putanjom kretao njen brend kreira nove modne pravce.

resort 2020
resort 2020
resort 2020
resort 2020

BRIDAL

Poznata po party, a još loznatija po bridal kolekciji, gotovo da nema žene koja ne bi izgovorila sudbonosno „da“ u njenoj haljini. Minimalistički pristup kao osnova dizajna njenog brenda, ono je što je istaklo na mapi haljina za special day. Upravo to i čini njen brend drugačijim, hrabrijim i savremenijim u odnosu na druge. Stvoren tako da istovremeno spaja snagu žene, ali i njenu nežnu stranu. Ističe zabavan karakter i slobodan duh koji se prožima kroz pažljiv odabir materijala i upečatljive forme.

SPRING/SUMMER 20 & SPRING/AUTUMN 22

Godina kada je lockdown učinio svoje, možda je jedna od najzapažnijih za brend Ines Atelier kada je reč o haljinama. Ono što je bilo minimalističko sada je dobilo neobičnu formu, ali i atipičan kolorit kojim nas je brend iznenadio, pozitivno. Smelo, hrabro i ponovo autentično, došlo je u ciklama i jarkozelenim tonovima.

Spring/summer 2020
Spring/summer 2020

Slična nijansa zelene zadržala se i nešto kasnije u jednoj od nama najlepših kolekcija SPRING/AUTUMN 2022. Tu smo imali prilike da svedočimo i burgundi kožnim komadima koji su bili preteča svetskih high-end brendova. Ove godine Ines žena dobila je neki nadrealni karakter koji spaja klasiku sa avangradom. I time u prvi plan stavlja – karakter žene. Istim, hrabrim korakom, Ines žena zakoračila je i u 2023 sezonu. Ovog puta u jarkoplavoj i boji lavande koje čine savršen kontrastni spoj.

SPRING/AUTUMN 22
SPRING/AUTUMN 22
SPRING/AUTUMN 2023
SPRING/AUTUMN 2023

Last but not least

Nova, 2024. donosi pariski chic u trendi crvenim tonovima i najavljuje reviju godine. Save the date je stigao u vidu Instagram announcement-a koji najavljuje spektakl kojim će se obeležiti 11 godina brenda. Ako je sudeći prema dosadašnjem timeline-u, možemo očekivati spektakl. S obzirom na to da se i do sada polagalo dosta pažnje na izbor lokacije, nema sumnje da će brend i ovog puta igrati na kartu ekskluzivnosti, te nas iznenaditi odabirom lokacije na kojoj će postaviti pistu. Iako dan još uvek nije poznat, možemo naslutiti da bi to mogla biti sreda.

fall/spring 2024
fall/spring 2024
Učitati još
Zatvori