Sutra počinje prodaja H&M Innovation Stories kolekcije: Izdvajamo naše favorite
Sutra počinje prodaja H&M Innovation Stories kolekcije: Izdvajamo naše favorite

Sutra počinje prodaja H&M Innovation Stories kolekcije: Izdvajamo naše favorite

Innovation Stories je projekat koji je H&M započeo 2021. godine, sa željom da kroz jedinstvene priče predstavi buduće kolekcije nastale korišćenjem održivih materijala, novih tehnologija i procesa produkcije. Tako je nastala i poslednja kolekcija, Re-Enchantment, koja donosi šljokice, kamenčiće i perlice od 100% recikliranog materijala. Komadi će biti dostupni na H&M sajtu od 23. marta.

Ovo je proleće, dakle, rezervisano isključivo za autfite koji će se presijavati na suncu u što jačem sjaju.

Mini-haljine, setovi i aksesoari sa kamenčićima inspirisani su blještavom estetikom šezdesetih. Osim toga, dizajnirani su sa željom da se replicira sjaj minerala i kristala koji se mogu naći u prirodi. Mini-haljine, kao i dva smaragdnozelena i citrus-žuta seta izrađeni su od recikliranog poliestera, a omplemenjeni su šljokicama od recikliranih PET plastičnih boca, kao i kamenčićima i perlama od recikliranih plastičnih polica i kutija. Biserno bela mini-haljina izrađena je od mešavine lana i Livaeco by Birla Cellulose™ viskoze, koja potiče iz sertifikovanih održivih šuma.

Time su komadi iz nove H&M kolekcije ne samo statement piece ovog proleća, već postaju dugoročna investicija. „Ovom kolekcijom, fokus je bio usmeren na napredak koji je H&M napravio u kreiranju recikliranih ukrasa. Dugoročno razmišljanje uvek je prioritet kada govorimo o održivosti, ali i insistiranje na promeni. To što smo uspeli da napravimo šljokice, kamenčiće i perlice 100% od recikliranih materijala predstavlja rezultat dugogodišnjih napora i međusobne saradnje H&M timova. Ovo je važno i za sve naredne kolekcije“, izjavila je Ann-Sofie Johansson, kreativna savetnica u H&M-u.

Journal favoriti iz nove kolekcije

Foto: H&M

Učitati još
Zatvori