Bella Hadid is back i već je potvrdila novi trend: Ovo su nove IT naočare sezone
Bella Hadid is back i već je potvrdila novi trend: Ovo su nove IT naočare sezone

Bella Hadid is back i već je potvrdila novi trend: Ovo su nove IT naočare sezone

Kada smo postavili tezu da je Rihanna jedina IT devojka na modnoj sceni, na kratko smo zapostavili mlađu sestru Hadid koja nam je svojom nonšalantnošću vratila eru supermodela devedesetih i estetiku koja se obigravala oko Naomi Campbell, Kate Moss, pa i Carle Bruni. Bella Hadid je nametnula niz trendova koji su dominirali i u trenutku kada se manekenka povukla iz javnosti. Ugg čizme, štreberske naočare i trake za kosu postali su poželjni komadi u trenutku kada ih je Bella Hadid prošetala ulicama svetskih metropola, a njena vizija modnih dešavanja nametnula je nova pravila unutar pop kulture.

Bilo kako bilo, Bella Hadid is back – i uveliko je potvrdila novi trend. Nakon ugly glasses modela, ovo su okviri koji nastoje da postanu hottest piece sezone.

New rules by Bella

Tek što je industrija prihvatila štreberske naočare za vid, a iste isfurali čak i Kim Kardashian i Travis Scott, Bella je promenila pravila i pojavila se noseći potpuno drugačiji okvir koji se više oslanja na formal wear i Toma Forda nego na stilske imperative dvehiljaditih. Trend kojeg smo se plašili postao je jedan od poželjnijih, a Bella Hadid je upravo načinila gotovo nezamislivu stilsku distinkciju i nagovestila da bi veliki okviri ponovo mogli da zavladaju scenom.

Bella Hadid

Librarian-core vs Formal Wear

Zajedno sa ugly glasses trendom uskih okvira za naočare modna zajednica oformila je librarian-core pravac koji je implementirao pažljivo kreiran vizuelni manifest. Nešto poput Gisele Bündchen u filmu The Devil Wears Prada, a druga stavka u kreiranju kostima savremene bibliotekarke bespogovorno su bermude ili pak midi suknje ravnog kroja. Ovaj look zamenio je sada već prepoznatljiv formal wear koji je zvanično zaposeo scenu, a naočare većih dimenzija doprinose uspostavljaju pravog chic izraza.

@lara_bsmnn

Ni ultimativne Instagram štreberke nisu ostale suzdržane, a uvećane okvire (konačno) smo detektovali i u kombinacijama popularnih influenserki.

Foto: Profimedia, Instagram (@izzipoopi, @lara_bsmnn)

Učitati još
Zatvori