Ugly glasses: Povratak trenda 2000-ih kojeg smo se plašili
Ugly glasses: Povratak trenda 2000-ih kojeg smo se plašili

Ugly glasses: Povratak trenda 2000-ih
kojeg smo se plašili

Trendovi cirkulišu. To, samo po sebi, nije velika stvar, osim kada jeste. Dok govorimo ovo mislimo, naravno, na one trendove koje nam je drago da vidimo ponovo, a naročito na one koji to nikako nisu. Već duže vreme smo svedoci nečega čega smo se možda najviše plašili, što je sada sasvim izvesno da se i dešava – povratak trenda 2000ih koje je online modna zajednica velikodušno krstila ugly glasses.

Y2k ugly glasses

Odlučili smo da zadržimo ime, nevezano za na naš lični stav po pitanju teme. S druge strane, ako ga prepoznatljive it devojke nose, da li to nešto zaista može da nosi epitet ružno? Daleko od toga da smo od mišljenja da naše odobrenje diktiraju drugi, već samo govorimo kako „terapija izlaganja“ nekada zaista uradi svoj posao. Naročito ako nas tome izlažu ultimativne ikone stila poput Belle Hadid i Gabbriette.

Za koga je ovaj trend? Za svakoga ko želi da ga prati aura misteriozne i zavodljive profesorke što, priznaćete, zvuči primamljivije nego što smo prvobitno bili ubeđeni.

Poslednja presuda?

Kao što to obično radimo kada je trend alert u pitanju, volimo da damo svoj zvanični pečat (ne)odobravanja nadolazećim trendovima za koje predviđamo da će zaživeti (ne kao da smatramo da bi to trebalo da utiče na vaš lični).

Nije nam strano da priznamo kako su naši strahovi možda ipak bili suvišni, i da smo prerano poklekli predrasudama koje proganjaju određne trendove 2000ih. Prvo skinny scarves, a zatim sasvim izvesno i povratkom baletanki, iznova i iznova povlačimo ranije utemeljene stavove po pitanju određenih modnih trendova. Ne tako nerado priznajemo, ugly glasses su još jedan takav slučaj u nizu.

Foto: Instagram, Profimedia

Učitati još
Zatvori