Bella Hadid podstakla još jedan modni trend – izgled bibliotekarke
Bella Hadid podstakla još jedan modni trend – izgled bibliotekarke

Bella Hadid podstakla još jedan modni trend
– izgled bibliotekarke

Leto je na izmaku, jesen je sve bliža, što znači samo jedno – vreme je da preuredimo garderobere i modne kombinacije prilagodimo predstojećoj sezoni. Ipak, reč trend sve ređe je u prometu, a umesto toga služimo se takozvanim „jezgrovnim“ estetikama (u odsustvu boljeg prevoda). Drugim rečima, jedan -core menjamo za drugi. Mermaidcorepearlcore ostavljamo kraj obale, a na kopno donosimo je – librariancore. Tako je internet zajednica prozvala specifičnu kombinaciju dugih suknji i omiljenih nam ugly glasses. Iako po zanimanju nije bibliotekarka, Bella Hadid predvodi (i) ovaj trend, a mi raščlanjujemo njegove ključne elemente.

Ni Gisele Bündchen nije bila zaposlena u biblioteci kada se pojavila u filmu The Devil Wears Prada, pa ipak njen kostim u tim scenama mogao bi da posluži kao prototip onoga što krstitelji aktuelnih modnih trendova smatraju librariancore-om. Prvi i osnovni aksesoar, bilo da su vam potrebne ili ne za čitanje, jesu naočare za vid tankog okvira i uskih stakala.

The Devil Wears Prada (2006)

Sledeća stavka u kostimu savremene bibliotekarke jesu 2000s-inspired bermude – dakle, niskog struka, potencijalno nešto kraće dužine. Druga mogućnost, čak ona poželjnija, jeste dugačka, malo-ispod-kolena, plisirana ili karirana suknja. Prihvatljive su i kratke suknje, ali u tom slučaju će vam biti potreban preppy džemper ili rolka koju ćete, razume se, nositi preko suknje. Ovaj minimalan, ali značajan stilski potez jeste deo onoga što čini suštinu librariancore-a. Proporcije su nešto izmenjene, pa tako postaje sasvim prihvatljivo težiti nešto drugačijem finalnom dojmu i crop topove ostaviti po strani.

Konačno, par loafersica (i belih čarapa!) je nezamenjiv dodatak u postizanju ovog „knjiškog“, bibliotekarskog look-a koji spaja retro izgled 60-ih sa sveprisutnom estetikom 2000-ih. Ima li šta bolje!

Učitati još
Zatvori