Empanadas by Gabbriette: Recept za vegetarijansko špansko pecivo
Empanadas by Gabbriette: Recept za vegetarijansko špansko pecivo

Empanadas by Gabbriette: Recept za
vegetarijansko špansko pecivo

Ultimativna kul devojka i novo lice modne industrije Gabbriette svoj Instagram profil zasniva na primamljivim receptima, a mi vam danas donosimo Empanadas by Gabbriette – recept za vegetarijansko špansko pecivo.

@gabbriette

Sastojci

Za testo:

  • 2 šolje mešavine brašna (1 bademovo, 1/2 brašna od tapioke, 1/4 brašna od leblebije, 1/4 kašike kokosovog brašna)
  • 2 kašičice ksantan gume
  • 1 veliki prstohvat soli
  • 8 kašika hladnog putera
  • 1 jaje
  • 1 kašika hladne vode
  • 1 kašika jabukovog sirćeta

Za punjenje:

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 srednja batata
  • 1 beli luk, isečen na kockice
  • 1 crvena paprika, narezana na kockice
  • 1/2 konzerve organskih leblebija, ispranih i osušenih
  • 1,5 kašike kima
  • 1 supena kašika dimljene paprike
  • 1/2 kašike origana
  • 2 kašičice kokosovog šećera
  • 1 šolja bujona od povrća sa niskim sadržajem natrijuma
@gabbriette

Priprema

Sastojke za testo sjedinite u procesoru za hranu i mešajte dok se testo ne formira. Zatim, podelite u dve loptice i razvijte testo prečnika oko 25cm. Stavite u frižider.

Dva oljuštena batata iseckajte na kockice, posolite i uz malo ulja zapecite dok ne porumene. Kada je gotovo, izgnječite viljuškom. Zatim, zagrejte maslinovo ulje na tiganju na srednje jakoj vatri i ispržite leblebije. Sklonite sa šporeta. Iseckajte luk i papriku i dinstajte dok ne omekšaju i zamirišu, oko minut. Dodajte začine, a zatim dinstajte još tri minuta. Ubacite batat, leblebije, so i biber po želji i kuvajte deset minuta na srednjoj temperaturi. Leblebije izgnječite do željene teksture, a dobijenu smesu ostavite u frižideru do sat vremena.

Kada se fil ohladi, vreme je za pripremu prve serije Empanadas by Gabbriette.

Zagrejte rernu. Pripremite dva jaja i dve kašike bademovog mleka. Testo oblikujte kao na snimku ispod, napunite ga i nežno preklopite. Stavite u frižider na dodatnih deset minuta, zatim premažite jajetom i pecite u rerni 20 min.

Poslužite uz chimichurri sos.

Foto: Instagram (@gabbriette)

Učitati još
Zatvori