Trend alert: Aksesoari kojima menjamo zimske kape ove sezone
Trend alert: Aksesoari kojima menjamo zimske kape ove sezone

Trend alert: Aksesoari kojima menjamo
zimske kape ove sezone

Warm & stylish.

Upravo ovaj opis je ono čemu najviše težimo u nadolazećim, hladnijim danima. Bilo da su u pitanju kožne čizme, šalovi ili rukavice, ovi detalji samo su neki od tipičnih zimskih komada koji jednoličan outift mogu da podignu na next level. Ali, još bitnije, uz njih ćete biti sigurni da duže izlaganje vetru, snegu ili kiši neće rezultirati negativnim posledicama.

Iako smo već pronašli savršene zimske kape, nastavljamo da tragamo za kvalitetnim načinima da unapredimo naše svakodnevne odevne kombinacije. Nalik na kape, u identičnu svrhu koriste se i drugi aksesoari čija je osnovna funkcija zaštita glave i ušiju od hladnoće. Tu spadaju grejači za uši, trake za glavu i heklane potkape. Činjenica je da se sve više devojaka sa stilom opredeljuje upravo za jedan od ovih aksesoara i zato smo odlučili da potražimo one najbolje.

Earmuffs – grejači za uši

Grejači za uši uglavnom su napravljeni od mekanog, krznenog materijala. Većina je podesiva što znači da njihova veličina može da se modifikuje ukoliko je to neophodno. Pomalo nalik na slušalice, oni su dizajnirani s namerom da izoluju zvuk i zaštite uši od niskih temperatura, čineći to bolje od klasične kape. Usled vetra, uši neretko mogu da budu hladnije od ostatka glave. Upravo tada na scenu stupaju grejači koji svu toplotu fokusiraju na jednu regiju. A, sigurni smo da ćete se složiti s nama – ovaj aksesoar je, uprkos svim benefitima, sam po sebi must-have ove sezone.

ZARA
ZARA
PULL&BEAR
PULL&BEAR
PULL&BEAR
PULL&BEAR

Head warmers – trake za glavu i kosu

Pored grejača za uši, još jedna zamena za kape su trake za glavu i kosu. Iako malo drugačijeg oblika, njihova funkcija je gotovo identična. Trake su od mekog, rebrastog pletiva i često imaju fuzzy unutrašnjost, a od kape se razlikuju po tome što ne pokrivaju celu glavu. Pored toga, za razliku od grejača za uši koje uglavnom pronalazimo jednobojne, trake dozvoljvaju raznovrsnija kreativna rešenja. Zato ih je danas na tržištu moguće pronaći u gotovo svim bojama i dezenima.

H&M
H&M
H&M
H&M
H&M
H&M

Heklane potkape

Naposletku, među aksesoare kojima ove zime zamenjujemo kape spadaju i heklane potkape. One po izgledu podsećaju na balaklave – specifičan aksesoar kom smo već posvetili pažnju i koji je prvobitno predstavljao podlogu skijaškim, bajkerskim i sličnim kacigama. Ipak, umesto da se zadrže na nivou kratkotrajnog trenda, balaklave i potkape postale su sve učestaliji dodatak garderoberu. Za razliku od prethodnog puta kada smo govorili o high-end varijantama, danas donosimo nešto jeftinije verzije.

PARFOIS
PARFOIS
Pull&bear
Pull&bear
PULL&BEAR
PULL&BEAR

Foto: Instagram @hollyjai / H&M / Zara / Pull&Bear / Parfois

Učitati još
Zatvori