Šareni skinny šal je (jedini) statement komad koji vam je potreban ove zime – evo zašto
Šareni skinny šal je (jedini) statement komad koji vam je potreban ove zime – evo zašto

Šareni skinny šal je (jedini) statement komad koji vam je potreban ove zime – evo zašto

Da je topao šal neizostavna stavka pri svakoj jesenjoj i zimskoj kupovini, svi vrlo dobro znamo. Međutim, kao i svi drugi odevni komadi i aksesoari, tako i šalovi podležu određenim trendovskim pravilima koja se, razumljivo, menjaju svake sezone. I dok bismo se najpre zapitali – zar uopšte postoji toliko varijacija na temu ovog komada, ispostavlja se da, zaista, određeni modeli dominiraju svake sezone. Ovog puta, mogli bismo čak da argumentujemo da je došlo do spajanja dva naizgled oprečna trenda.

Prošle godine, uglavnom smo tragali za dva različita primerka šalova. Za pobornike y2k estetske filozofije, takozvani skinny šalovi bili su jedina prihvatljiva opcija. Pritom, u obziru su uglavnom dolazile neutralne nijanse, a često su ovi šalovi nošeni i kao nešto deblji chokeri, dakle – ogrlice. Za one kojima je prioritet, ipak, na udobnosti i toploti, veliki šareni šalovi bili su neizostavan komad čitave zime.

Praktičnost + estetika = skinny šareni šalovi

Ove sezone, ipak, ove dve tendencije dolaze pod jednu. Stoga, nosimo skinny šalove koji se posebno ističu upadljivim bojama ili, još bolje, raznobojnim dezenima. Time ovaj aksesoar, koji nas ujedno greje tokom hladnih dana, postaje i statement komad zbog kojeg nam za pojedine autifte neće biti potreban nijedan drugi. Minimalističke, svedene boje često su obeležje jesenjih i zimskih komada, zbog čega šal koji razbija tu kolortinu monotoniju. Jednim komadom tako postižete dinamičnost autfita, a da pritom niste uložili previše vremena i truda u njegovo stilizovanje.

Ukoliko su više od dve boje isuviše kolorita za vaše minimalističku, monohromatsku ideologiju, i dalje se možete priključiti trendu odabirom onih šalova na kojima se smenjuju dve kontrasne boje. Time možete postići sličan upadljiv efekat ovog aksesoara. Izražena razlika, čak i između dve boje, biće dovoljna da unese razigranosti i dinamike u čitav autfit.

Journal finds: Šareni skinny šalovi

Foto: Instagram (@linda.sza / @lara_bsmnn) / Mango / H&M / Stradivarius / Reserved

Učitati još
Zatvori