Nosi se crna čipka: Izdvojili smo statement komade
Nosi se crna čipka: Izdvojili smo statement komade

Nosi se crna čipka: Izdvojili
smo statement komade

Da li se svi sećamo momenta kada je dizajnerski dvojac za brend Dolce & Gabbana na modni tron postavio crnu čipku kao najpoželjniji materijal za spring/summer sezonu 2014. godine? Dobro, možda su nam zlatne krune sa velikim kamenjem iz te kolekcije (i kolekcije pre) ipak ostale više u pamćenju, ali sigurni smo da se sećate i svih varijacija crne čipke koje su tada plasirali. Da smo tada mogli da pretpostavimo da će samo deceniju kasnije čipka ponovo biti modni statement možda bismo sačuvali više odevnih komada iz tog perioda. Ali nismo, iako nam je upcycling kod kuće jedna od omiljenijih disciplina.

Kako je reč o trendu koji se vraća na velika vrata izdvojili hi-street favorite od čipke koje možete nositi u različitim prilikama – od ležernog dnevnog izlaska na brunch ili omiljenu kafu, pa sve do ozbiljnijih večernjih izlazaka, pa čak i posebnih prilika.

Dolce & Gabbana spring/summer 2014
Dolce & Gabbana spring/summer 2014
Dolce & Gabbana spring/summer 2014
Dolce & Gabbana spring/summer 2014

Dangerous but fun.

Da se u modi sat uvek vraća unazad svedočimo i sada kada je crna čipka postala jedan od vodećih trendova. Najpre smo ga uočili na Ruskinji Leni Perminovoj čiji stil smo elaborirali u rubrici Style Crush of the Week. Posle toga smo ga zapazili takođe na Ruskinji, stilistkinji Kakurini Alenovoj. Sve to bio je dovoljan povod da krenemo u potragu za najinteresantnijim komadima od crne čipke. Izdvajamo one koje možete kupiti u hi-street radnjama.

Iako se crna čipka pre svega vezuje za pojam seksepilnosti, te se oduvek svrstavala u kategoriju lingerie, zahvljajući modnim dizajnerima vremenom je našla svoju upotrebu i u svakodnevnim odevnim kombinacijama. Danas, njena uloga je sve samo ne rezervisana za četiri zida. Crna čipka u kombinaciji sa basic komadima i od najdosadnijeg dana čini da bude zabavan. Zato, predlažemo da eksperimentišete i da se prepustite ovom prozračnom trendu.

@lenaperminova
@kakurina.alena
@ritasmota

Journal finds:

Zara
Mango
Zara
Pull & bear
Zara
Mango
Zara
Bershka

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori