Nose se kaubojske čizme: Izdvajamo high street favorite
Nose se kaubojske čizme: Izdvajamo high street favorite

Nose se kaubojske čizme: Izdvajamo
high street favorite

Kada pomislimo na kaubojske čizme isti tren nam se replicira kutna fotografija princeze Dajane na polo utakmici u Vindzoru 1998. godine. Iako western filozofija datira mnogo / mnogo pre toga, evolucija cowgirl stila započela je tad.
Njen stil načelno, ali i ova čuvena odevna kombinacija kada je ukombinovala kaubojske čizme sa mom džinsom, duksericom i oversize sakoom, poslužila je kao mood board modnog editorijala za septembarsko izdanje francuskog Vogue-a 2019. godine. Nedugo nakon, Emily Ratajkowski je takođe reinterpretirala isti look, ali i mnogi drugi. I tako je nastao trend koji u fazama vlada više od tri decenije.
Kaubojske čizme su prvi put osvanule na Journal radaru još prošlog leta. Redakcija Journala.rs još tada je perifernim vidom i dobrim osećajem za trendove prepoznala i povratak ovog. Sledeći put smo ih izneli na Journal fashion meni početkom sezone jesen/zima iako još nisu bile u potpunosti mainstream. A sada im takođe, predviđamo popularnost i u prolećnih outfitima.

Ganni je u oktobru ’22 izbacio model kožnih kaubojskih čizama sa vezom u bron i crvenoj boji. A na revijama Nedelje mode u Kopenhagenu za jesen ’23 nekoliko dizajnera je takođe predstavilo kaubojske čizme uključujući Remain, Rotate i OperaSport.

Da nema sumnje da je reč o povratku western modne mantre, znamo po tome što se kaubojske čizme sada mogu naći i u ponudi high street brendova. Mi smo obavili virtualni shopping, da vi ne biste morali, i donosimo vam 16 pažljivo odabranih modela. Zahvalite nam kasnije.

 

/ Journal finds: Kaubojske čizme /

/ Extra hint /

Za reinterpretaciju Lady Di outfita u rubrici 7 veličanstvenih izdvojili smo: farmerkehighstreet dukserice — kačkete sa cool natpisom , kao i oversize sakoe koje nosimo ovog proleća.

Učitati još
Zatvori