7 savršenih: Highstreet dukserice
7 savršenih: Highstreet dukserice

7 savršenih: Highstreet dukserice

Iako se, nakom pandemije, navikavamo da iz cozy odeće pređemo u malo konkretnije odevne kombinacije, nekako smo silom prilika navikli na komfor kojeg se sada teško odričemo.

Oversize dukserice su imale svoje ciklične faze kada su bile the thing, od devedesetih kada ih je Lady Diana nosila uz biciklističke, pa sada ponovo kroz povratak mode poslednje dekade prošlog milenijuma, ali i kroz hypebeast pravac koji slavi udobnost (ali ne po cenu estetike).

Iako termin dukserica nužno vezujemo za sportski način oblačenja, ona je mnogo više od toga. U modi su trenutno duksevi sa velikim slovima, nalik onim koji se nose na američkim koledžima. Highstreet brendovi čak imaju natpise Harvard, Yale i Columbia, dok su ovi modni komadi veliki deo višedecenijske pop kulture.

Danas se dukserice kombinuju i na kratke suknje sa faltama, ali i na karirani dezen. Neke devojke vole da ispod njih obuku belu košulju i izbace kragnu, aludirajući na school girl modni momenat.

U toplijim krajevima devojke nose oversize dukserice kao haljine, a u Kaliforniji uz njih obavezno idu i uggsice. Naravno, to zahteva idealnu klimu, gde je prosek temperature uglavnom 20 stepeni.

Dakle, dobar izbor dukserice omogućava kombinovanje iste u više stilski različitih autfita, zavisno od prilike (i vaše inspiracije). Nemojte je ostavljati za dane kada vas mrzi da razmišljate o garderobi, implementirajte je u dane kada imate vremena da se bavite svojim stajlingom. Ukoliko nemate svoju, uvek je možete pozajmiti od dečka, a ukoliko želite jednu ove sezone sledite naš 7 savršenih mini shopping vodič u nastavku teksta.

7 savršenih: highstreet dukserice

Zara
dukserice
Zara
Bershka
dukserice
Bershka
Pull & Bear
dukserice
Pull & Bear
dukserice
h&m
h&m
mango
mango
dukserice
Pull & bear
dukserice
pull&bear
h&m
H&M

Foto: Instagram;

Učitati još
Zatvori