Tri predloga kako da provedete ovaj vikend u Beogradu
Tri predloga kako da provedete ovaj vikend u Beogradu

Tri predloga kako da provedete
ovaj vikend u Beogradu

Sve smo bliže vikendu koji očekujemo još od ponedeljka. Za nas je ova sedmica bila veoma burna te smo odlučili da ovaj vikend provedemo u nešto mirnijem tonu i pozabavimo se aktivnostima koje ne uključuju nužno mnogo pripreme i energije.

Ovaj vikend zaista ima šta kvalitetno da ponudi u Beogradu, te smo napravili jedan mini vodič kroz naredna dva omiljena dana u nedelji svih nas koji radimo od ponedeljka do petka.

Evo šta smo to izdvojili.

Balkan cheese festival

Petnaesti po redu Balkan cheese festival održaće se u TC Beo, a trajaće dva dana odnosno od 25. do 26. februara. Iako smo prethodno navikli na to da se ovaj festival održava u Domu omladine, ove godine imaćemo priliku da posetimo festival i pod krovom Beo šoping centra što nam kasnije pruža mogućnost i da obiđemo radnje omiljenih brendova koje su uveliko dobile nove kolekcije za proleće/leto.

U toku trajanja festivala posetioci će imati priliku da se upoznaju sa autohtonim sirevima iz naše zemlje i regiona, isprobaju i degustiraju omiljene i nove ukuse, uživaju u specijalno odabranom vinu, ali i da se direktno od proizvođača raspitaju o proizvodima.

Nakon odličnog gastronomskog iskustva i šopinga, ostaje vam samo da vreme provedete u prirodi u vašem omiljenom kutku grada.

balkan cheese festival
balkan cheese festival
balkan cheese festival

Februarska berza ploča u Domu omladine

Nakon gastronomskog preldoga, red je da se pozabavimo još jednim bitnim hedonističkim momentom u našim životima a to je muzika.

Već smo pisali o tome gde možete pronaći ploče u Beogradu i upotpuniti svoju kolekciju, međutim, Berza ploča je jedno sasvim novo iskustvo.

Ukoliko u proteklih trideset godina niste imali prilike ni jednom da posetite ovaj skup, vreme je da se upustite u svet CD-ova, DVD-eva, Blureja i naravno ploča! Nakon ovog skupa koji počinje u nedelju u 10h i traje do 14h, možete svoje vreme upotpuniti u nekoj od kafeterija dok u svojoj ruci nosite nove primerke ploča za vašu kolekciju.

Nismo li sve lepo isplanirali?

dom omladine

FEST

Bilo bi prosto neprirodno da se u predlogu za ovaj vikend ne nađe otvaranje 51. po redu FEST-a. Mi smo predlog filmova koje bi trebalo da ispratite na ovogodišnjem festivalu već napisali, a na vama ostaje da posetite otvaranje festivala koje počinje 24. februara a trajaće do 5. marta.

Festival će otvoriti francuski film Zločin je moj, a to će ujedno biti i premijera ovog filma.

Na kraju, na vama je da pogledate kompletan repertoar i da odaberete koji će to od film, ukoliko se odlučite da ih posetite, biti vaš izbor.

Naš je savet da svakako odvojite bar jedan od slobodnih dana i odgledate nešto potpuno novo i sveže sa svetske i domaće filmske scene.

Foto: Instagaram @fest_belgrade, @balkancheesefestival; Pexels

Učitati još
Zatvori