Gde pijemo kafu ove nedelje
Gde pijemo kafu ove nedelje

Gde pijemo kafu ove nedelje

Zvanično je, obišli smo skoro sve kafeterije u Beogradu, uzduž i popreko. I znate šta? Odlučili smo da vam predstavimo one nama najzanimljivije, kriterijumi su bili ambijent i provod, i nešto potpuno drugačije od onoga što reč kafeterija može da probudi u našim mislima.

Dakle, ovo nisu samo obične kafeterije. U nekima od njih smo došli na kafu i ostali do kasno u noć, neke od njih navele su nas da pokrenemo svoje male arti projekte, a u nekima smo se osetili kao da sedimo u centru Pariza.

Zvuči primamljivo?

Naravno da jeste. Red je na kafeterije koje su nešto malo više od mesta sa odličnom kafom.

Zoom Art Cafe & Photo Studio

Profesionalni foto studio

Da li znate koliko je kul sedeti u photo studiju i ispijati svoju kafu? Ukoliko je vaš odgovor ne, odmah da vam kažemo, mnogo je kul. Prvenstveno, ambijent Zoom Art Cafea je toliko interesantan za fotkanje, da će se vaša popodnevna kafa pretvoriti u pravi photoshooting sa prijateljima, sa druge strane mesto je veoma mirno što znači da ćete uspeti da se posvetite i svojim obavezama i odmoru.

Takođe, ukoliko volite razna dešavanja, Zoom je mesto na kom možete uvek da očekujete neke zanimljive događaje, izložbe i mnogo kreativnih mladih ljudi na jednom mestu.

Kafa + fotkanje + lep ambijent = kafeterija koja zaslužuje vašu pažnju.

Zoom se nalazi u centru grada, na Donjem Dorćolu preko puta Dorćol Platza. Adresa: Dunavska 78A.

d59b.belgrade

Coffee shop

Ako se sećate kafeterije iz uvoda u koju smo seli na kaficu da bi smo završili na žurki do kasno u noć, reč je o D59B | Beograd kafeteriji. Pored odlične, zaista odlične kafe, do alkohola koji nas je dodatno omamio uz muziku sa ploča. Specifičan enterijer ovog mesta dopušta vam da odete potpuno casual da biste par sati nakon bili zahvalni na svom jutarnjem izdanju koje sada sija pod neonskim svetlima.

Kako mnogi od vas ne bi ovo mesto protumačili kao ono na kom možete spontano da se provedete, moramo vam istaći i to da je tokom radnih dana u jutarnjim satima atmosfera mirna i reklo bi se radna.

Dok planirate slobodan dan da ih posetite, poslušajte i njihov online radio i lagano uplovite u vajb ovog čuvenog mesta.

Kafograf

Mala i simpatična kafeterija Kafograf smeštena je u Starom gradu na adresi Bulevar despota Stefana 81. Glavni razlog zbog kog volimo ovo mesto je taj što je uvek mirno.

Na ovom mestu ne ostajemo do kasno jer rade do osam uveče, međutim kada nam je potreban mir i koncentracija, naručimo omiljenu kafu i opustimo svoje napete nervne ćelije. Nakon odličnog odmora, pakujemo sve svoje stvari (prethodno smo se potrudili da ne ponesemo laptop), kupujemo omiljenu sveže mlevenu kafu za svoj dom i laganim koracima, već pospani od toga koliko smo uspeli da se opustimo, u miru odlazimo kući.

Recite nam, da li ovo zvuči kao vaše novo omiljeno mesto u Beogradu nedeljom?

@kafograf

Ove tri kafeterije će ove nedelje biti naša tri sigurna stopa, redosledom kojim smo vam ih i predsdtavili, a vama savetujemo da uradite isto.

Foto: Instagram @kafograf; @zoomstudio.rs; @d59b.belgrade.

Učitati još
Zatvori