Za one koji ostaju u Beogradu: Pet kafeterija gde pijemo kafu tokom prvomajskih praznika
Za one koji ostaju u Beogradu: Pet kafeterija gde pijemo kafu tokom prvomajskih praznika

Za one koji ostaju u Beogradu: Pet kafeterija gde pijemo kafu tokom prvomajskih praznika

Zvanično je, obišli smo skoro sve kafeterije u Beogradu, uzduž i popreko. I znate šta? Odlučili smo da vam predstavimo one nama najzanimljivije, kriterijumi su bili ambijent i provod, i nešto potpuno drugačije od onoga što reč kafeterija može da probudi u našim mislima.

Došao je red na kafeterije koje su nešto malo više od mesta sa odličnom kafom koje će savršeno odgovarati svima onima koji planiraju da iskoriste „prazan“ grad tokom praznika.

Zoom Art Cafe

Da li znate koliko je kul sedeti u photo studiju i ispijati kafu? Ukoliko je vaš odgovor ne, odmah da vam kažemo, mnogo je kul. Prvenstveno, ambijent Zoom Art Cafea je toliko interesantan za fotkanje, da će se vaša popodnevna kafa pretvoriti u pravi photoshooting sa prijateljima, sa druge strane mesto je veoma mirno što znači da ćete uspeti da se posvetite i svojim obavezama ili odmoru.

Takođe, ukoliko volite dešavanja, Zoom je mesto na kom možete uvek da očekujete neke zanimljive događaje, izložbe i mnogo kreativnih mladih ljudi na jednom mestu.

Kafa + fotkanje + lep ambijent = kafeterija koja zaslužuje vašu pažnju.

Zoom je sada na novoj lokaciji. Adresa: Dunavska 78A.

d59b.belgrade

Ako se sećate kafeterije iz uvoda u koju smo seli na kaficu da bismo završili na žurki do kasno u noć, reč je o D59B | Beograde kafeteriji. Pored odlične, zaista odlične kafe, specifičan enterijer ovog mesta dopušta vam da odete potpuno casual.

Moramo vam istaći i to da je tokom radnih dana u jutarnjim satima atmosfera mirna i reklo bi se radna. A verujemo da će tako biti i tokom praznika, što ga čini savršenim za one koji ne mogu da se obuzdaju od posla.

Dok planirate slobodan dan da ih posetite, poslušajte i njihov online radio i lagano uplovite u vajb ovog čuvenog mesta.

Kafograf

Mala i simpatična kafeterija Kafograf smeštena je na adresi Bulevar despota Stefana 81. Glavni razlog zbog kog volimo ovo mesto je taj što je uvek mirno iako je na uglu veoma prometne ulice.

Na ovom mestu ne ostajemo do kasno jer rade do osam uveče. Međutim kada nam je potreban mir i koncentracija, naručimo omiljenu kafu i opustimo svoje napete nervne ćelije. Nakon odmora, pakujemo stvari (prethodno smo se potrudili da ne ponesemo laptop), kupujemo omiljenu sveže mlevenu kafu za svoj dom i laganim koracima, već pospani od toga koliko smo uspeli da se opustimo, u miru odlazimo kući.

Recite nam, da li ovo zvuči kao vaše novo omiljeno mesto u Beogradu vikendom?

@kafograf

Robusta

Mala osunčana kafeterija na vračaskom uglu Golsvordijeve i Kičevske, a u blizini Kalenić pijace, pored dobre kafe nudi i odličan vajb. Veliki otvoreni prozori, opuštena, pet friendly & family atmosfera u društvu ekipe iz kraja, vraća duh starog Beograda. Iako je često gužva, uvek se pronađe mesto stolica više. Uzmite novine sa šanka, sedite na sunce i prepustite se uživanju tokom praznike. Odnedavno možete da svratite i u popodnevnim časovima ili vikendom u večernjim kada će vas dočekati dobra muzika uz DJ-eve.

Lokal Coffee Roasters

Još jedna pržionica kafe na Vračaru koja je savršen vikend stop. Mala, takođe osunčana bašta, savršena je za ove toplije dane koji nam predstoje. Za one koji su radoholici, na spratu se nalazi super working prostor gde uz dozu kofeina mogu da se fokusiraju na posao.

Ovih pet kafeterija će ove nedelje biti naša tri sigurna stop-a. I to redosledom kojim smo vam ih i predstavili, a vama predlažemo da uradite isto.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori