Gde kupiti gramofonske ploče u Beogradu
Gde kupiti gramofonske ploče u Beogradu

Gde kupiti gramofonske ploče u Beogradu

Ploče su se munjevito iz sedamdesetih preselile u dvadeset i prvi vek, a za one najveće fanove, one nikada nisu ni izlazile iz mode. Gramofonske ploče danas se mogu pronaći na raznim sajtovima koji prodaju polovne komade, a za one koji vole miris novih stvari donosimo predlog mesta u Beogradu na kojem spavaju najveće muzičke zvezde.

Zavrtite omiljene zvuke na svom gramofonu uz ovaj tekst i uživajte u pojačanoj deskripciji mesta koja je karakteristična za lokale koje i privatno najviše volimo.

ЛЕИЛА Records

Omiljeno mesto u Beogradu za dobru kafu, dobru muziku, dobre ljude i poznata izdanja gramofonskih ploča. ЛЕИЛА je prvenstveno bila prodavnica ploča, da bi kasnije postala i bar kafe. Do danas okuplja one koji vole da se opuste uz dobru muziku u svakom smislu te reči.

Izdanja koja smo mislili da ih nikada nećemo pronaći u Srbiji, pronašli smo kod njih. Takođe, pored toga što prodaju ploče, ЛЕИЛА Records ekipa dovodi muzičke artiste koji puštaju ploče, a tih večeri svaki sto bude zauzet do poslednjeg mesta.

Dobra zabava i dobre ploče nalaze se na adresi Gospodar Jevremova 6, kompletnu ponudu ploča možete pronaći na njihovom sajtu.

Mascom Store

Mesto poznato baš svim pravim ljubiteljima ploča.

Mascom store, okuplja beograđane zbog jedne velike ljubavi prema gramofonskim pločama i CD-ovima. Takođe poznati po dobrim žurkama, od kojih najviše preferiramo matine u letnjim danima uz dobar koktel. Njihova radnja je mesto na kom možete da prelistavate ploče dok vam se ne zavrti u glavi, ali i da nabavite odlične gramofone, interesantne majice, knjige i sve druge stvari koje će izvući poslednji dinar sa vašeg računa.

Celokupnu ponudu možete pogledati na njihovom sajtu, ili ih posetiti lično na adresi Čumićevo sokače, shop br 38.

Metropolis Music

Kultno mesto u Makedonskoj 21. Naša omiljena tradicija, kada je reč o ovom mestu, ide ovako: Odemo na koncert u Dom omladine, nakon toga pod dejestvom dobre muzike u krvi jurimo u Metropolis na piće i još malo dobre muzike. Posle svega toga kući se vraćamo sa novom pločom, kartom sa koncerta i punim srcem.

Sigurno je da svako od vas ima svoju tradiciju kada je reč o kultnim mestima u Beogradu, a mi smo uvek voljni da čujemo kako vi gledate na mesta o kojima volimo da pišemo.

Metropolis takođe svoj sajt na kom možete pronaći sve informacije o pločama i CD-ovima koji su u prodaji, uz to možete pratiti bitne muzičke događaje. Ono što takođe volimo kod njihovog sajta jeste njihova Hot in shop lista najprodavanijih izdanja.

Metropolis je takođe poznat i po dobrim žurkama, te ako ne znate gde ćete za vikend, evo jednog predloga.

Još jedno mesto za kupovinu ploča, Yugovinyl o kom smo detaljno opisali u zasebnom tekstu na koji vam predlažemo da se odmah prebacite ovde.

Kada smo već zavrteli ovu priču, red je da okrenemo ploču.

Foto: Profimerija; IG @mascomstore; @metropolis_music; @leilarecords.

Učitati još
Zatvori