Journal recenzija: Testirali smo najtanji i najlakši smartphone HONOR Magic V2 – i ovo su naši utisci
Journal recenzija: Testirali smo najtanji i najlakši smartphone HONOR Magic V2 – i ovo su naši utisci

Journal recenzija: Testirali smo najtanji i najlakši smartphone HONOR Magic V2 – i ovo su naši utisci

Kada smo se sredinom oktobra ponovo zatekli u Berlinu istražujući bogatu berlinsku gastro, art & fashion scenu, posetili smo i jednu od najvećih / i najvažnijih / evropskih tech konferencija IFA 2023. Pored brojnih tech noviteta koje su poznati svetski brendovi lansirali sa ciljem da nam olakšaju / i ulepšaju / svakodnevicu, predstavljen je i prvi fashion telefon HONOR V Purse koji smo odmah dodali na Wishlist. Tako je pod parolom Future is here predstavljen prvi smartphone koji je spojio fashion & tech industriju. Iz iste serije, predstavljen i HONOR Magic V2 najlakši i najtanji savitljivi telefon, što nas dovodi do toga da konačno poželimo fold verziju telefona ne samo zbog izgleda već i zbog praktičnosti.
Journal tim imao je ekskluzivnu priliku da i pre zvaničnog puštanja telefona u prodaju, među prvima testira novi HONOR Magic V2 – i u nastavku slede naši utisci, a za one nestrpljive, samo ćemo napomenuti da smo već pisali Deda Mrazu.

Future is here.

Kada su se konačno prvi put pojavili savitljivi telefoni / flip & fold / osim što su privukli veliku pažnju ljubitelja tech industrije, pokrenuli su u debatu o izdržljivosti ekrana, kao i izazovima prilikom prečestog otvaranja i zatvaranja telefona. Činjenica da je tehnologija do te mere uznapredovala na svim poljima, ne samo tehničke prirode, već i kod funkcionalnosti, da su sva ova pitanja veoma brzo pala u senku zaborava. Danas, savitljivi telefoni osim što su veoma izdržljivi, zbog svoje multifunkcionalnosti, postaju i neophodnost za sve one čiji lifestyle na neki način zavisi od tehnologije. A kako smo mi digitalna platforma, to podrazumeva da smo online 24/7, te u našem slučaju dobar tech saveznik postaje, pre svega, imperativ.

Nedostatak slobodnog vremena, učestala snimanja modnih i beauty editorijala, odlasci na zakazane intervjue ili obilasci novih mesta u gradu, iziskuju multitasking u svom punom sjaju. Vođeni time, užurbano biramo smart & casual outfit, grabimo oversize sako, novi HONOR Magic V2 savitljivi telefon i testiranje započinjemo tri, četiri, s a d.

First things first

Činjenica da je reč o najlakšem i najtanjem HONOR pametnom telefonu / for the record tanjem od iPhone-a / nas je privukla na prvu. Jer, oversize prihvatamo samo kada je reč o garderobi, ali za tech aksesoare se ipak traže najbolje specifikacije. Težak Lagan samo 231 grama i debeo manje od 1 centimetra / ili još preciznije svega 9,9 milimetara / i to kada je sklopljen, donosi nam na tržište trenutno najnapredniji telefon nove generacije. Pored toga što je tanak i lagan, HONOR Magic V2 poseduje i sertifikat o izdržljivosti, što omogućava više od 400.000 sklapanja, čime se obezbeđuje životni vek do deset godina sa 100 preklapanja dnevno.

Purple is the new hue in town

Osim gorenavedenih performansi o izdržljivosti telefona, poen više ide na račun dizajna, koji nas je pored funkcionalnosti / o čemu ćemo nešto kasnije / kupio na prvu. Kada je reč o boji, ovog puta igramo na kartu ljubičaste čiju smo popularnost predvideli i u našoj Trend alert rubrici. Iako HONOR Magic V2 dolazi i u Gold i dve Black nijanse, Purple iliti ljubičasta je naš izbor. Pa tako, kraj ove godine bojimo IT bojom koja će obeležiti 2024.

Eat Photos first

Prva night out Journal beogradska stanica je, podrazumeva se, Cveže Zla u Čika Ljubinoj. Pomodoro & basil pljukanci sa tartufima i non alcoholic koktel kao uvertira za savršen decembarski solo date počinje food tasting-om camera testing-om. Dakle, HONOR Magic V2 ima sistem sa tri zadnje kamere koji uključuje glavnu kameru od 50 MP, ultraširoku kameru od 50 MP i telefoto kameru od 20 MP. Sve ovo je i više nego dovoljno za savršene fotografije, a u nastavku prilažemo i fotke kao dokaz.

Let me take a selfie

Osim gorenavedenih specifikacija o kameri, manje poznata činjenica kod fold telefona jeste i ta da postoje čak tri različita načina na koja možete uslikati selfie fotografije. Prvi, kada je telefon sklopljen možete brzo i lako ufotkati selfie prvom prednjom kamerom koja se nalazi na poleđini telefona. Drugi, kada je telefon otvoren možete koristiti drugu prednju kameru. I treći / a ujedno i možda najbolji / način jeste da uslikate glavnom zadnjom kamerom dok u isto vreme možete da se ogledate u desnoj polovini telefona. Ova opcija konačno nam je donela prve best selfie fotografije.

Time for Netflix

Da li se i u vašem slučaju skoro svaki night out završava cozy Netlix night-om? U našem slučaju je to imperativ. Vraćamo se u našu safe zonu, skidamo makeup i vreme je za filmski maraton ne-krindž prazničnih filmova. A s obzirom na preglednost samog telefona, činjenica je da je veoma praktičan ako želite da ga koristite za gledanje Netflixa ili nekog drugog striminga. Osim toga, nezamenjiv je za završavanje svih obaveza za koje biste inače morali da uzmete računar.

Smartphone & tablet – all in one

Ono što bismo posebno istakli jeste i to da je HONOR Magic V2 je jedan od najtanjih i najlakših fold modela telefona. Kada je zatvoren, prednja strana iznosi 6.43 inča i nudi veliki displej koji je poput onih na klasičnim pametnim telefonima. Naravno, zanimljivije je kako sve izgleda kada se ekran rasklopi i dobijemo 7.9-inčni OLED ekran koji je poput tableta. Pregledan je, svetao, odlično reaguje na svaku komandu, jednostavan je za držanje i odličan za obavljanje svih zadataka.

Uključujući inovacije usmerene na prekovremenu upotrebu telefona, HONOR Magic V2 podržao je opcijom zatamnjivanja ekrana koja zapravo minimizira naprezanje očiju i obezbeđujući udobno gledanje, kako smo naveli čak i tokom duže upotrebe.

Osim toga, omogućava i nova interaktivna iskustva, a to znači da ne podržava samo plutajuće fotografije,  već i druga plutajuća iskustva bilo za sastanke ili zabavu. Takođe, prvi put HONOR podržava Parallel Space – paralelni prostor, koji omogućava ne samo da razdvojite poslovne i privatne podatke, već i da nezavisno upravljate aplikacijama u dva paralelna prostora. Kako nam je multitasking drugo ime, ova opcija nam se istakla kao jedna od najvrednijih, jer omogućava kao da imate još jedan telefon u svom sklopivom telefonu.

Journal presuda.

Ako bi trebalo da se izjasnimo u konačnici po pitanju ovog modela HONOR telefona, naš najiskreniji odgovor / i najjači argument / bi bila činjenica da smo na vreme pisali Deda Mrazu sa iskrenim željama za ovu godinu, ostaje samo da sačekamo njegov odgovor.

Foto i video : Ljubo Ašćerić @ljubo.asceric
Model: Milica Dukić @mimidukic
Kreativna direkcija: Tamara Bogunović
Lokacija:  KDA Apartment / Cveće Zla

Učitati još
Zatvori