Trend alert: Ljubičaste kožne jakne
Trend alert: Ljubičaste kožne jakne

Trend alert: Ljubičaste kožne jakne

Celokupna modna industrija se prevashodno oslanja na uspostavljanje vladaćuje palete boje i njihovih specifičnih nijansi, a u trenutku kada je Pantone Color Institute otkrio koja će nijansa vladati 2024. godinom odmah smo započeli istraživanju u nastojanju da pronađemo potencijalne trendove koji će biti aktuelni tokom naredne godine. U jeku zimskih ideologija i formiranja svojevrsnog kapsulnog garderobera koji će nam omogućiti da prepredeno stilizovane uz dozu layeringa „preživimo“ hladnije dane, potkrao se (jedan) komad za koji bespogovorno naslućujemo da će biti prvi vesnik proleća. Ljubičaste kožne jakne su jedan od trendova koji zapisujemo na listu dominatnih komada predstojeće sezone, a imamo i precizno objašnjenje za postavljenu tezu. And guess what, i Benjamin Moore predviđa da će boja godine biti inspirisana svemirom, a reč je o intrigantnoj mešavini plave i ljubičaste. I tako smo sa crvenih nijansi upravo prešli na tonove ljubičaste.

Same, but different

Vratimo se još jedan korak unazad. Pre nijansi crvene, prisetimo se, boja sezone je takođe bila nijansa ljubičaste. Shodno tome, rekli bismo da se dogodila ciklična smena dominatnih boja i da ćemo u 2024. često viđati upravo mix&match verziju koja će se neretko nalazi na granici između popularnih bordo boja i ljubičastih tonova. Tako smo došli do trenda ljubičastih jakni koji implementira upravo pomenutu idologiju.

Style up

Pro tip: ne odričemo se crvenih tonova. Jednostavno ih kombinujemo sa ljubičastim nijansama formirajući savršeno stilizovane autfite koje će primetiti baš svi. Takođe, ljubičaste kožne jakne idealno se kombinuju sa crnim komadima, kao i onim u svetlijim, najčešće bež nijansama. One predstavljaju svojevrsni statement piece koji ima za cilja da učini dodatan upgrade svakodnevnoj kombinaciji. Ni tamni denim ne izostavljamo iz jednačine, a u obzir dolaze kako monohromatske, tako i prošarane kombinacije.

Učitati još
Zatvori