Četiri aplikacije koje će vam olakšati gledanje serija i čitanje knjiga
Četiri aplikacije koje će vam olakšati gledanje serija i čitanje knjiga

Četiri aplikacije koje će vam olakšati
gledanje serija i čitanje knjiga

Bilo da su u pitanju filmovi i serije ili knjige, verovatno ste u jednom momentu želeli da [ ukoliko već niste to učinili ] objedinite sav sadržaj koji ste pogledali ili pročitali na jednom mestu. Danas, to možete da učinite na više načina. A ukoliko ste pristalica digitalnih tendencija i birate da slobodno vreme provodite na mobilnom telefonu u kom ćete organizovati različite sadržaje, od ključnog značaja su različite aplikacije.

Već smo izdvojili one koje će vam popraviti fokus tokom učenja ili rada kod kuće, kao i fitness aplikacije koje su nas navele da se pokrenemo. Ovaj put, pomalo nalik na aplikacije koje se koriste u formi digitalnog dnevnika, objedinili smo one koje će vam olakšati gledanje serija i čitanje knjiga i to na isti način – tako što ćete na jednom mestu beležiti sve što je bitno vezano za njih. Pored toga, one će vam pomoći da dobijete bolji uvid u sadržaje koje konzumirate, kao i da se spojite sa ljudima iz čitavog sveta.

01 ⏐ TV Time

TV Time jedna je od najpopularnijih aplikacija ovog tipa i koristi se za beleženje filmova i serija koje ste odgledali, kao i onih koje sada gledate. Koristeći je, korisnici se registruju i dobijaju mogućnost da prate ove sadržaje na potpuno drugačiji način.

Između ostalog, TV Time koristi se i u svrhu pravljenja različitih lista – na primer, serija koje ste odgledali ili želite da pogledate. Pored toga, nakon što ste obeležili sve epizode serija kao i filmove koje ste pogledali, aplikacija će automatski izračunati vreme koje ste proveli gledajući ih. Takođe, kroz nju možete da dođete u kontakt sa drugim ljubiteljima sadržaja koji gledate, te da sa njima uđete u diskusiju i podelite utiske.

02 ⏐ Sofa Time

Sofa Time ne nalikuje samo nazivom na TV Time, već im je i svrha relativno slična. Ipak, za razliku od prve aplikacije, Sofa Time dostupna je isključivo iPhone korisnicima. Međutim, pojedini upravo njoj daju prednost.

Koristeći ovu aplikaciju možete da pristupite svim bitnim informacijama koje su vezane za serije koje pratite, kao i filmove koje ste pogledali. Takođe, nalik na prvu aplikaciju, možete da zapisujete beleške, dajete ocene, te pravite liste i otkrivate nove filmove i serije. Pored toga, Sofa Time sarađuje sa brojnim streaming servisima kao što su Netflix, HBO, Hulu i drugi.

03 ⏐ Goodreads

Aplikaciju Goodreads obožava veliki broj ljudi koji slobodno vreme posvećuju knjigama. Njen slogan je meet your next favorite book i to zbog činjenice da ona svakom korisniku pomaže da na osnovu omiljenih naslova pronađe nove koji će mu se svideti.

Međutim, ova aplikacija koristi se i za organizovanje knjiga koje trenutno čitate, kao i pravljenje planova o onima koje želite da pročitate – bilo na mesečnom ili godišnjem nivou. Pored toga, kroz nju možete da se povežete sa prijateljima, ali i ljudima iz celog sveta, te saznate kakav im je napredak. Na taj način možete da diskutujete o knjigama – i to u spoiler free zoni.

04 ⏐ Bookly

Bookly se, poput aplikacije Goodreads, koristi za održavanje motivacije tokom čitanja. Ona predstavlja organizovani katalog svega što ste pročitali, a ujedno poboljšava čitalačke navike. Prilagođena je svima – kako onima koji su pročitali bezbroj knjiga, tako i ljudima koji čitanje tek žele da uvedu u svakodnevnu rutinu.

Dakle, Bookly je mnogo više od obične aplikacije za praćenje čitalačkih aktivnosti. Ona vam pomaže da ostvarite ciljeve, te podstiče da učestvujete u Bookly Readathons izazovima koji se organizuju nekoliko puta godišnje. Kroz njih, korisnici aplikacije mogu da osvoje i različite nagrade.

Učitati još
Zatvori