Originalne aplikacije za bolji fokus tokom učenja ili rada od kuće
Originalne aplikacije za bolji fokus tokom učenja ili rada od kuće

Originalne aplikacije za bolji fokus
tokom učenja ili rada od kuće

Svakome od nas sa vremena na vreme padne koncentracija ili se suočimo sa manjkom motivacije za rad. Kako su ove stvari potpuno prirodne i normalne, ali i veoma česta pojava, mi smo uspeli da pronađemo tri originalne aplikacije koje vam mogu održati fokus. Zato, ukoliko polazimo od činjenice da ste u potrazi za načinom da povratite fokus, nećemo dužiti više i prelazimo odmah na aplikacije.

Forest

Forest je definitivno naša omiljena aplikacija iz dva razloga. Prvi je taj što je veoma zabavna, a može uključivati i interakciju sa drugim ljudima. Nakon što započnete posao ili učenje, podesite tajmer. Nakon što podesite tajmer primetićete malo seme drveta koje, kako vreme odmiče raste u drvo. U toku vašeg rada, svaki put kada pogledate ka ekranu možete primetiti svoj napredak. Kada vreme potpuno istekne vaše drvo je potpuno naraslo. U toku korišćenja aplikacije sakupljate određene poene/novčiće kojima možete da nadograđujete opcije. Te novčiće kasnije možete iskoristiti kako biste organizaciji Trees for the future donirali novac za sadnju drveća. Koliko biste bili skoncentrisani na posao ili učenje, kada biste znali da samo svojim radom možete zasaditi jedno ili više drveća?

Personal Zen

Ukoliko trenutno prolazite kroz stresan period na poslu ili u životu generalno, ova aplikacija može vam biti od pomoći. Reč je o aplikaciji koju je osnovao Dr. Tracy Dennis-Tiwary. On se aktivno bavi lečenjem anksioznosti i stresa, a njegova aplikacija može vam mnogo pomoći kada je reč o fokusu na „lepše stvari“. Kada otvorite samu aplikaciju možete da obeležite koliko stresno se osećate u datom momentu. Tu je i opcija da unesete koliko vremena želite da posevtite u radu na sebi. Dalje, aplikacija vam nudi niz vežbi, razgovora, blog postova, citata svesnosti koji vam mogu pomoći da skrenete misli. Takođe, sam doktor Tracy jedan je od predavača koji svoje savete i iskustvo plasira na ovoj aplikaciji. Nekada se fokus vraća onda kada promenimo fokus sa onoga što nam izaziva najveći stres.

Noisli

Ovo je aplikacija za one koji se najbolje skoncentrišu pomoću zvuka. I ne, na njoj se ne nalazi veliki broj različitih playlist-a meditativne muzike. Naprotiv, svi znamo koliko je teško pronaći tu „meditativnu melodiju“ koja nas na kraju zaista fokusira. Uz aplikaciju Noisli možete sami da isprobate šta je ono što vas umiruje i da sami kreirate svoju opuštajuću melodiju. Da li su to kišne kapi, slabije ili jače? Ili možda zvuk kamina, šusmkog lišća i klavira? Možete da se igrate u odnosu na svoje potrebe. Kako verujemo da je mnogima zvuk veoma bitan kako bi se skoncentrisali, smatramo da je ovo odlična aplikacija za vas.

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori