All I want for Christmas is – zimski odmor u Portonovi stilu
All I want for Christmas is – zimski odmor u Portonovi stilu

All I want for Christmas is – zimski
odmor u Portonovi stilu

Decembar je iza ugla, što znači da je vreme za pitanje – gde provesti božićne i novogodišnje praznike? Lokacija koje želimo da posetimo je mnogo, pa smo istražili šta se sve ove sezone nalazi u ponudi. Iako je Journal team zaljubljenik u egzotične destinacije, prednost uvek dajemo mestima koja su nam u neposrednoj blizini. A kada smo shvatili da nas od magične praznične atmosfere deli svega sat vremena leta, odluka je doneta – Portonovi.

Luksuznu enklavu na crnogorskom primorju već smo posetili početkom proleća kada nam je poslužila za weekend escape iz snova. Baterije smo ovde napunili i tokom letnjih dana kada smo Portonovi istražili iz malo drugačijeg ugla. Naposletku, tokom back to school jesenje sezone obišli smo glavne shopping atrakcije koje ima u svojoj ponudi.

Svaki put smo se nezaboravno proveli i obećali sebi da ćemo se zasigurno ponovo vratiti. Stoga, vreme je za full circle momenat – praznične atrakcije u Portonovom, here we come.

First stop: Praznični bazar

Dok nestrpljivo čekamo kićenje jelke, postavljanje ukrasa i početak prazničnih dešavanja, Portonovi kaže – say no more. Već 2. decembra uključiće se lampice na novogodišnjoj jelki na Marina trgu i osvetljavaće ga sve do 7. januara. Iako ćemo određeno vreme posvetiti lutanju kroz ulice ovog slikovitog mediteranskog naselja, svi putevi vratiće nas na glavni trg gde će biti smešten i Portonovi praznični bazar. Međutim, on će nas dočekati nešto kasnije – od 23. decembra.

Bazar će biti otvoren radnim danima od 16 do 23 časova, a vikendom i praznicima od 11 časova. Svaka kućica u ponudi će imati ranovrstan izbor hrane, toplih napitaka i slatkiša. Za Novu godinu, radno vreme će biti izmenjeno – do 18 časova. Ali posle toga sledi glavni događaj i nesvakidašnja proslava novogodišnje noći.

Second stop: Kutak za fotografisanje

Pre nego što pripremimo nepca za pravu kulinarsku avanturu na prazničnom bazaru, u stilu poznate pesme – let me us take a selfie. U Portonovom čeka vas kutak gde možete napraviti fotografije koje će vas, kada im se ponovo vratite, podsećati na najbolji provod ove godine. Usput, ne zaboravite da na društvenim mrežama iskoristite hashtag-ove #PortonoviFestiveSeason ili #PortonoviSparklingSeason kako bi sve fotografije, nalik na porodične albume, ostale objedinjene na jednom mestu.

Third stop: Muzički koncerti po svačijem ukusu

Među raznovrsnim muzičkim programom odabrali smo favorite čije nastupe nećemo zaobići. Nedavno smo saznali kojoj poznatoj ličnosti je pripala jakna koju je Michael Jackson nosio u spotu za pesmu Thriller. Pomalo nostalgično, ova vest je na našim plejlistama oživela numere kralja pop muzike. Zbog toga, Michael Jackson Tribute Band koji na Marina trgu nastupa 23. decembra je za nas jedan od must-see koncerata.

U danima koji slede đuskaćemo i uživaćemo uz domaće zvukove Fantoma (25. decembra), benda Elemental (26. decembar) i, naravno, uz Idu Prester & Lollobrigadu (28. decembra).

Nova godina: Out with the old, in with the new

Poslednji dan tekuće godine rezervisan je za energične ritmove poznatih crnogorskih DJ-eva na Marina trgu. Tokom večeri, imamo tri opcije koje nudi One&Only PortonoviTapasake i japanski specijaliteti, izvrsna hrana u restoranu Sabia ili lokalni favoriti u restoranu La Verenda. A u ponoć, kulminacija i najbolji vatromet.

U prvi dan nove 2024. godine ući ćemo uz novogodišnji branč za oporavak – just what we’ll need. A u narednim danima ponovo ćemo uživati u raznovrsnim muzičkim žanrovima, od DJ MKDSL-a (1. januar) do Tijane Bogićević (6. januar). Dan kasnije, simfonijski orkestar će nas dobro poznatim melodijama vratiti u osamdesete godine i zaokružiti celokupnu festive sezonu. I sve to na istom mestu – Marina Square.

Poslednji korak: Pack your bags & book the flight

Nakon svega što smo saznali, jednačina je prosta. Naša dream lokacija ove praznične sezone je Portonovi. Međutim, na putovanje ne idemo sami – sigurno ćemo iznenaditi i blisku osobu sa Poklon vaučerom za boravak u Portonovi rezidencijama.

Foto: Portonovi / Instagram @portonovi

Učitati još
Zatvori