Kylie Jenner ove praznične sezone ima najveću jelku – a mi predlažemo ideje za nešto drugačije
Kylie Jenner ove praznične sezone ima najveću jelku – a mi predlažemo ideje za nešto drugačije

Kylie Jenner ove praznične sezone ima najveću jelku – a mi predlažemo ideje za nešto drugačije

Najmlađa sestra iz Kardashian x Jenner klana Kylie Jenner privlači pažnju tokom cele godine zbog raznovrsnih situacija i događaja. Ovaj put, u centru pažnje našla se zbog raskošne novogodišnje jelke visoke 12 metara. Nakon što je okačila kratak story na svom Instagram profilu, objavljen je i celokupan postupak kićenja jelke, kao i postavljanja lampica. U poslednjem kadru vidi se njena ćerka Stormi kako s oduševljenjem posmatra dekoraciju koja je izazvala različite komentare na društvenim mrežama.

Iako nam je Kylie često uzor kako po pitanju mode, tako i po pitanju lepote, ove praznične sezone opredeljujemo se za nešto drugačiju varijantu dekorisanja jelke aka minimalistički pristup. S obzirom na to da kod prazničnog dekorisanja prednost dajemo procesu nasuprot krajnjem rezultatu, u nastavku donosimo nekoliko ideja za jelke koje će oživeti i podstaći praznični duh, ali su isto tako prilagođene manjim prostorima.

@suzannazen
@suzannazen

01. DIY zidna jelka

Zidna jelka odlično je rešenje za prostorije u kojima ne postoji adekvatno mesto za veliku jelku. Za početak, neophodno je da na zid pričvrstite dvadeset i jednu providnu kuku koje neće ostaviti tragove nakon što ih uklonite. Obratite pažnju na to da ih zakačite tako da one unapred formiraju oblik jelke. Potom vence od jele zabodite u udice, a višak odrežite ukoliko je to neophodno. Ponovite proceduru sa svetlijim vencem i lampicama. Na taj način za svega nekoliko minuta dobićete izgled novogodišnje jelke koja će oživeti praznični duh u vašoj sobi.

02. Dekorativne jelke: Zara Home, JYSK & Ikea

Novogodišnje ukrasne jelke još su bolja alternativa za one koji ne žele da im dekoracija zauzima mnogo prostora. One se mogu pronaći u različitim oblicima – kao jelka od papira, sveća ili ukrasna figura za police i radni sto. Njihova prednost je i što su lako rasklopive, te ne ostavljaju posledice u vidu padajućih iglica. Takođe, ovi ukrasi predstavljaju i savršeni novogodišnji poklon za sve ljubitelje sitnih detalja koji oživljavaju enterijer.

ZARA HOME
ZARA HOME
jysk
jysk
IKEA
ikea

03. Christmas charcuterie tree – charcuTREE

Treća ideja za jelku idealna je za oživljavanje prazničnog duha na večerama i okupljanjima. Gastro anti-jelku možete dizajnirati na stotinu različitih načina, a sve zavisi od vaših preferencija i ukusa. Sve što vam je potrebno su stiropor u obliku kupe, malo papira za pečenje, čačkalice i sastojci po izboru. Ukoliko se opredelite za slanu varijantu, praznine možete popuniti ruzmarinom koji podseća na iglice bora.

Učitati još
Zatvori