Da li znate kome je pripala crvena jakna koju je Michael Jackson nosio u spotu za pesmu „Thriller“?
Da li znate kome je pripala crvena jakna koju je Michael Jackson nosio u spotu za pesmu „Thriller“?

Da li znate kome je pripala crvena jakna koju je Michael Jackson nosio u spotu za pesmu „Thriller“?

Kralj pop muzike ostavio je neizbrisiv trag unutar muzičke industrije, te u trenutku kada zvanično proglase da je Drake dostigao sve do tada nedostižne rekorde Michaela Jacksona znamo da su brojke in question zaista samo brojke neosnovane težine. Drakeovo delanja na muzičkoj sceni svakako ne umanjujemo, već naglašavamo da je poređenje ovo vrste i više nego deluzivo. Bilo kako bilo, kult a jakna Michaela Jacksona iz spota za vanvremenski hit Thriller ipak nije pripala kanadskom izvođaču već uticajnom američkom reperu i nekadašnjem članu OG trep grupe Migos. U narodu poznatiji kao suprug Cardi B. Offset se na platformi X (Twitter) pohvalio fanovima da je the actual jacket u njegovim rukama.

‘Cause this is thriller, thriller night

Nakon što je japanski streetwear brend BAPE najavio lansiranje linije koledžica inspirisanim jaknom Michaela Jacksona iz spota za pesmu Thriller, jedan od X korisnika (nekadašnji Twitter korisnik) ostavio je komentar implicirajući da će Offset biti taj koji će prvi uživati u čarima kolekcije, na šta mu je američki reper odgovorio kratka i jasno: the actual jacket here. U prilogu se nalazila i fotografija na kojoj se crvena jakna Michaela Jacksona nalazi u njegovim rukama. Ali, zaista u njegovim rukama.

Crvena jakna je istorijski komad kolekcionarskog karatkera koju sada poseduje najveći među fanovima Michaela Jacksona. Jedina razlika je što Offset poseduje prilično veliku moć, a ovo je samo još jedan u nizu pokazatelja u kojoj meri je uticaj važan. Slično tome, Kim Kardashian je pre samo nekoliko godina poklonila najstarijoj ćerki North West crnu velvet jaknu koju je MJ nosio na proslavi 65. rođendana Elizabeth Taylor.

A Fan

Zašto korisnik X platforme uperio prst upravo u Offseta, pitate se? Naime, američki reper je nedavno izbacio novi muzički projekat koji prati spot inspirisan upravo Thrillerom. Reference su i više nego očigledne, a pesma Fan jedna je od njegovih uspešnijih projekata. Spot za pesmu je režirao lično Offset.

 

Foto: Twitter (@offestyrn, @complexmusic, Instagram (@yeonthebalcony)

Učitati još
Zatvori