From Italy, With Amore: Imanje u Toskani čija bašta je idealna za prolećna venčanja na otvorenom
From Italy, With Amore: Imanje u Toskani čija bašta je idealna za prolećna venčanja na otvorenom

From Italy, With Amore: Imanje u Toskani čija bašta je idealna za prolećna venčanja na otvorenom

Sezona venčanja je sve bliže, a ukoliko planirate [ ili ste pozvani ] na veliku svečanost – pažnja se posvećuje gotovo svakom detalju. Bilo da su u pitanju jelovnici, haljine ili nešto treće, datum koji ste odavno označili markerom u svojim kalendarima dugo će se pamtiti. Celokupnom utisku definitivno doprinosi i ambijent, a sa dolaskom toplijeg vremena veliki broj parova odlučuje se da ovaj događaj organizuje na otvorenom. Upravo zbog toga, pronašli smo imanje u Toskani pod nazivom La Foce čija očaravajuća bašta je idealan prostor za predstojeća prolećna i letnja venčanja.

The history of: La Foce

Val d’Orcia naziv je područja u Toskani koje je, između ostalog, poznato po vinogradima, brdovitim pejzažima, zelenilu i prirodnim lepotama. Upravo ovaj prostor poslužio je kao nadahnuće brojnim renesansnim slikarima tokom njihovog stvaralaštva, a zbog estetskih vrednosti je početkom 20. veka uvršten i na UNESCO spisak Svetske baštine u Evropi.

Stoga nije nimalo začuđujuće da upravo u skrivenom kutku ove regije pronalazimo imanje [ u formi sela ] pod nazivom La Foce   i to na pola puta između Rima i Firence. Na imanju se nalazi vila koja je izgrađena tokom 15. veka i koja danas služi kao prostor za različite proslave i porodična okupljanja. Tokom prošlog veka, na imanju su živeli engleska književnica Iris Origo i njen muž – a upravo za nju je dizajnirana čuvena bašta.

Bašta se smatra idealnom kombinacijom prirodnog pejzaža i dominantne arhitekture 20. veka. Arhitekta je samim tim uspešno spojio italijansku i englesku tradiciju koja je opstala do današnjeg dana. Bašta je ujedno simbol i glavna zvezda celokupnog područja. A u zavisnosti od godišnjeg doba ovde možete da zateknete različite prizore. Od snežnog pokrivača pa sve do raskošnog prolećnog cveća – ona se može posetiti u bilo koje doba godine. Ipak, zbog vremenskih uslova, tokom toplijih meseci ona je najpopularnija kao lokacija za venčanja. I to na otvorenom.

Wedding bells are ringing 

Privatna bašta La Foce danas je jedna od najlepših u čitavoj Italiji. Ona je zamišljena sa namerom da dodatno ulepša očaravajući pogled na dolinu i vulkansku kupolu. Bašta se postepeno širila, a u njoj je danas moguće pronaći različite vrste biljaka i drveća. Između ostalog, tu su lavanda, ruzmarin, trešnje, borovi i limun. Dakle, već na prvi [ virtuelni ] pogled moguće je zamisliti mirise koji ovde preovladavaju.

Bašta je otvorena za javnost od 24. marta do 30. oktobra tekuće godine. Ipak, posetu je neophodno pretodno rezervisati, sa obzirom na činjenicu da se sve češće organizuju venčanja na otvorenom. Takođe, dok ste ovde, ne zaboravite da isprobate tradicionalna italijanska jela u restoranu Dopolavoro La Foce. Fascinirani lokalnim ukusima, sigurno ćete poželeti da se bar još jednom vratite.

Učitati još
Zatvori