Spoj hedonizma i renesanse: Zamak iz četrnaestog veka koji je pretvoren u hotel
Spoj hedonizma i renesanse: Zamak iz četrnaestog veka koji je pretvoren u hotel

Spoj hedonizma i renesanse: Zamak iz
četrnaestog veka koji je pretvoren u hotel

To je to, svaka turistička destinacija o kojoj smo pisali, pala je u zaborav. Mi smo se odlučili za Toskanu u Italiji i prelep hotel Borgo Bastia Creti. Pakujemo svoje najromantičnije komade odeće, pripremamo svoje telo i um. Nosimo sa sobim sve svoje knjige i lagan duh. Krećemo na odmor!

. . .

Sve su ovo bile neprijatno brze misli koje su počele da se množe u našoj glavi momenta kada smo ugledali fotografije zapanjujućeg, gore pomenutog hotela – Borgo Bastia Creti. Predivni vrtovi, romantični zalasci sunca, sveden renesansni enterijer, pejzaž kojem se klanjaju čak i najveći hedonisti.

Hotel za sve one koji čeznu za davno izgubljenim turističkim vrednostima

Borgo Bastia Creti je usamljeni zamak iz dalekog četrnaestog veka, što ga čini jednom od najlepših renesansnih građevina u Evropi. Njega je pažljivo restaurirala švajcarska porodica Wirth. Ovu porodicu činili su luksuzni hotelijeri, sa dugom tradicijom posedovanja najlepših i najznamenitijih hotela.

Hotel je smešten u centralnoj Italiji, u graničnoj zoni između Umbrije i Toskane. Oba predela prožeta su različitim kulturnim i umetničkim uticajima. Lokacija na kojoj se nalazi hotel, nudi vam priliku da lako posetite oba regiona i osetite sve njihove pojedinosti, jedinstvenu kulturu i način življenja.

Roberto Wirth je trenutni vlasnik ovog hotela zajedno sa svojim bratom. Oni poseduju još jedan luksuzni hotel, Hassler Roma koji spada u red hotela sa pet zvezdica. Taj hotel čini jedan od najluksuznih hotela u Evropi i omiljenu destinaciju za evropsku elitu i svetske putnike koji čeznu za besprekornom uslugom i vanvremenskom elegancijom. Sa pet zvezdica nagrađen je i  Borgo Bastia Certi, prvenstveno zbog svojih održavanih vrtova, jedinstvenog okruženja i lokacije. Elegantan, rustičan i neformalan, čini savršeno mesto za sve nas koji čeznemo za davno izgubljenim turističkim vrednostima.

Hotel nudi niz aktivnosti kao što su tajne večere, uvid u jedan deo istorijskog i kulturnog nasleđa, elegantan i stilizovan enterijer i ono najvažnije potpunu izolovanost u netaknutoj prirodi Italije.

Rezervacije su pune do kraja i početka sledeće godine

Oni koji sebi mogu da priušte boravak na jednom ovako specijalnom mestu u Evropi, definitivno bi trebalo da se priključe listi čekanja. Kada smo i sami pokušali da bukiramo smeštaj putem njihovog sajta, primetili smo da ne postoji slobodan apartman do sredine sledeće godine. Iako smo se prvo vodili mišlju da ovakvi hoteli mogu odmah da nas ugoste, izgleda da smo ipak pogrešili u proceni. No, uvek možete da se prijavite na listu čekanja, u slučaju da neko pak otkaže svoj aranžman. Do tada, tu smo da se divimo lepoti ovog renesansnog zamka.

Tu je još jedna preporuka uzbudljivog i jedinstvenog hotela. Savetujemo vam da ih odmah uporedite. Ukoliko su ove destinacije za vaš preveliki zalogaj, tu je uvek letovanje na Mediteranu.

 

Foto: Instagram

 

Učitati još
Zatvori