Ovaj luksuzni avion nikada neće poleteti – ali je pretvoren u nesvakidašnje odmaralište na ostrvu Bali
Ovaj luksuzni avion nikada neće poleteti – ali je pretvoren u nesvakidašnje odmaralište na ostrvu Bali

Ovaj luksuzni avion nikada neće poleteti – ali je pretvoren u nesvakidašnje odmaralište na ostrvu Bali

Iako je zima idealna za skijališta, klizališta i weekend getaway u planinskim predelima, posle nekoliko meseci slojevitog oblačenja – hladnije vreme ume da nam dosadi. Tada se okrećemo toplijim predelima i utehu pronalazimo u činjenici da je proleće, delimično, iza ugla.

Istražujući koje egzotične lokacije želimo da stavimo na našu ovogodišnju travel wish listu nailazimo na viralni Airbnb smeštaj u Indoneziji. A pažnju nam privlači, pre svega, zbog nesvakidašnjeg koncepta – u pitanju je luksuzna vila koja se nalazi unutar privatnog aviona.

AI or reality?

Iako vila na Baliju nije jedini smeštaj ovog tipa u svetu, u poslednje vreme predstavlja jedan od najpoželjnijih ugostiteljskih objekata prilikom posete indonežanskom ostrvu. Estetika tropskih predela Azije tokom čitave godine privlači avanturiste željne odmora, a pored klasičnih ili eco-friendly hotela viralna vila koja je očarala mnoge predstavlja novo i drugačije iskustvo.

Enterijer pravog aviona pretvoren je krajem 2023. godine u smeštaj koji se nalazi na litici, odnosno na 150m nadmorske visine. Prilikom ulaska u njega gosti se ukrcavaju na avion koji nikada neće poleteti, već će sa zemlje ponuditi očaravajući pogled na plažu i Indijski okean.

Flight to Nowhere 

Na ideju o kreiranju raskošne vile došao je pre nekoliko godina preduzetnik Felix Demin. Iako ona nije u potpunosti originalna, jedini je primer smeštaja koji je napravljen od aviona Boeing 737. Do vile se dolazi isključivo privatnim helikopterom, te ona nije pristupačna apsolutno svima. Pozicija ju čini delimično izolovanom, a u unutrašnjosti se nalaze dva apartmana prve klase za maksimalno četiri osobe.

Apartmani su u potpunosti opremljeni naprednim sistemima i uz njih ide epitet luksuzni. Prostor je podeljen na dnevnu i dve spavaće sobe, kupatilo, kuhinju i dvorište. Vila privlači poglede kako ljubitelja avijacije, tako i onih koji se bave uređenjem enterijera, ali i turističke entuzijaste.

Smeštaj je na sajtu Airbnb-a ocenjen sa pet zvezdica, te je na osnovu recenzija proglašen za jedan od najpouzdanijih odmarališta ovog tipa. A sa obzirom na njegovu rastuću popularnost, sigurni smo da ćemo ove godine tek imati priliku da vidimo bezbroj fotografija sa ove lokacije.

Foto: Airbnb / Instagram @vitaliya_lapina & @rreginagavrilova

Učitati još
Zatvori