Novo mesto na pola puta između Beograda i Novog Sada – Vikend u Krčedinu
Novo mesto na pola puta između Beograda i Novog Sada – Vikend u Krčedinu

Novo mesto na pola puta između Beograda i
Novog Sada – Vikend u Krčedinu

Kada smo na društvenim mrežama naišli na sneak peek koji je najavljivao vikend specialty coffee u Krčedinu imali smo sasvim dovoljno key points-a da istražimo sve do detalje. Vikend van grada je uvek dobra ideja, specialty coffee naš porok i Krčedin – dovoljno blizu, a dovoljno divlje. Dakle, osnovno – zadovoljeno.

Iza neon parole All good things nailazimo na dobre prave stvari – novo mesto – Vikend u Krčedinu. Naziv naslućuje savršen vikend escape, ali i njihovo radno vreme – makar za početak. Ali, idemo redom…

Krčedin novo mesto

Take a little / coffee / break

Na pola puta između Beograda u Novog Sada, u Krčedinu, smestila se mala lokalna kafeterija Vikend. Reč je o nešto drugačijem konceptu koji urbani lifestyle seli u autentični ambijent porodične kuće u Sremu. Sa akcentom na dobru i kvalitetnu kafu lokalne proizvodnje, uživanje u prirodi diže se na potpuno novi nivo. Pet i work friendly u opuštenoj atmosferi, u bašti porodične kuće, naše je novo omiljeno mesto van grada.

Krčedin novo mesto
Krčedin novo mesto
Krčedin novo mesto

DIY projekat

Iza novog mesta stoji mladi i kreativni bračni par Jelena i Ivan Medić. Nakon što su pre nekog vremena otvorili Tinkers Bar u Beogradu, koji  je za kratko vreme postao jedan od omiljenih barova na Zvezdari, sada su zvanično otvorili i Vikend u Krčedinu. Na neki način ceo projekat je uradi sam jer su skoro sve radili sami. Od osmišljavanja enterijera, farbanja pločica, ali i slikanja velikog murala na zidu iza kog stoji Jelena sa svojim pionirskim projektom Wallart Belgrade, pa sve do toga da njih dvoje i rade u samom lokalu.

Krčedin novo mesto
Krčedin novo mesto
Krčedin novo mesto
Krčedin novo mesto

All day breakfast!

Sa idejom da koncept bude All day breakfast služe i jednostavne ali autentične recepte pravljene isključivo od domaćih sastojka. Osim vrhunske kafe, služe i koktele, ali i domaće kolače za koje je zadužena Jelenina sestra. Ipak, pored kafe, zvezda ove gastro & travel priče  je domaći kozji sir sa njihove farme koja se nalazi u dvorištu pored. Kako bi sve bilo još autentičnije koze se šetaju po imanju, pa se u potpunosti može uživati u čarima farme i prirode.

Ono što posebno vole da naglase i istaknu jeste činjenica da i sami podržavaju domaće i lokalno. Tako se služi Java kafa, Liberie pivo iz lokalne pivare koja se nalazi nekoliko kuća od njih, dok je enterijer opremljen Woodmood nameštajem, takođe domaće proizvodnje.

Krčedin novo mesto
Krčedin novo mesto

Kada su osmišljavali ceo koncept, vodili su se time da napravime mesto gde bi i sami rado odlazili. Pa tako pored ušuškanog enterijera celog leta uživaće se ispod krošnje oraha u bašti. Tako da znamo gde ćemo biti vikendima – u Vikendu.

Krčedin novo mesto
Krčedin novo mesto
Učitati još
Zatvori