Ove destinacije u prirodi mogu vam pomoći da isplanirate ovaj vikend
Ove destinacije u prirodi mogu vam pomoći da isplanirate ovaj vikend

Ove destinacije u prirodi mogu vam pomoći
da isplanirate ovaj vikend

Ovaj vikend kiša bi trebalo da odmori i da na scenu nastupi sunce. Ako je verovati prognozi, očekuju nas dani kao stvoreni za prirodu sa temperaturama iznad deset stepeni. Ukoliko još uvek niste isplanirali vikend, mesta u prirodi koja smo izdvojili mogu biti jedan od načina kako da se odmorite.

Posetite prirodni rezervat Zasavice / Udahnite svež vazduh

Zasavica se nalazi na severu Srbije blizu Sremske Mitrovice. Prirodni rezervat Zasavice, kako i sam naziv inplicira, mesto je gde potpuno možete da se sjedinite sa prirodom. Zaboravite na asfalt, visoke zgrade i smog. Vikend možete iskoristiti okruženi biljnim i životinjskim vrstama naše zemlje u nepreglednom prirodnom rezervatu. O tome da je ovaj rezervat nešto zaista posebno, svedoči i činjenica da ga svake godine poseti više stotina turista.

Uz pogled na reku Savu i brojne zaštićene biljne i životinjske vrste koje se ne sreću svakodnevno, vaš boravak će siguno biti oplemenjujuć. Prednosti koje može da vam ponudi ovaj prirodni rezervat u Vojvodini su neopisive. Ukoliko putujete sa porodicom i prijateljima, na jednom mestu možete pronaći sve što vam je neophodno za ugodan boravak i smeštaj.

U ranijim tekstovima spominjali smo i AirBnb smeštaj pod nazivom BUZZOFFSKI koji vam savetujemo da obavezno pogledate. Možda vas navede da ostanete i duže od jednog dana.

Ergela Ljubičevo / Za sve ljubitelje konja

Ergela Ljubičevo je javno preduzeće u Požarevcu, koje ujedno čini i najstariju ergelu u Srbiji. Ergela se prostire na 320 hektara zemljišta na kom se nalaze lepo uređene štale za konje, manjež i čista priroda. Pored toga što posetom možete da dobijete nezaboravno iskustvo uživanja sa konjima, ergela poseduje i prostrane pešačke staze i parkove.

Kako je ergela Ljubičevo jedna od najstarijih ergela na kojima se organizuju trke konja, na jednom mestu možete videti kolekciju pehara ergele. U kolekciji se nalazi preko 300 pehara, među kojima su pehari Derbija, Trke predsednika republike, a kasnije kralja Aleksandra, Trke grada Beograda, srebrni prelazni Pehar maršala Tita.

Ovo je odličan način da se oprobate u jahanju konja, uživate sa životinjama, razgledate prirodu a kasnije odmorite nakon ispunjenog dana.

Ratno ostrvo / Organizujte piknik

Ukoliko ne želite da idete dalje od Beograda, imamo jedan interesantan predlog. Ratno ostrvo nalazi se između Beograda i Zemuna smešteno između dve dunavske ade. Ovo je još jedan prirodni rezervat koji krije veliki šumski kompleks koji čine Malo i Veliko ratno ostvo. Kako biste pristupili Ratnom ostrvu neophodno je da se provozate čamcem što može biti avantura za sebe. Nakon što stignete očekuje vas divlja priroda kakvu niste mogli da zamislite blizu Beograda.

Na Ratnom ostrvu možete veoma lako doći do Lida, omiljenog mesta za kupanje svih Beograđana i napraviti neverovatne fotografije zalaska sunca. Takođe, predlažemo vam da na izlet ponesete i obrok za mali piknik u prirodi zbog toga što na Ratnom ostrvu nema restorana.

Da li ste spremni za ovu avanturu van grada?

Učitati još
Zatvori