Ovo je italijanski hotel u kom ćete sresti poznate ličnosti kao što su Anne Hathaway i Reese Witherspoon
Ovo je italijanski hotel u kom ćete sresti poznate ličnosti kao što su Anne Hathaway i Reese Witherspoon

Ovo je italijanski hotel u kom ćete sresti poznate ličnosti kao što su Anne Hathaway i Reese Witherspoon

Svaki pojedinac će u različitim krajevima sveta pronaći svoj ušuškani kutak, odnosno oazu mira. To su mesta kojima se uvek vraćamo, pre svega zbog nezaboravne i sasvim drugačije atmosfere koju smo osetili tokom putovanja. Za pojedine je to određena destinacija u Španiji, za druge na Malti, dok je za treće ona u samom srcu Italije – odnosno, u Pozitanu. Štaviše, upravo njemu se brojne poznate ličnosti kao što su Sienna Miller, Anne Hathaway Reese Witherspoon iznova vraćaju, a razlog je jednostavan. Svi putevi vode ih u hotel Le Sirenuse u Italiji.

Falling in love in Positano

Još od srednjeg veka, oni koji su rođeni u italijanskom gradu Pozitano bili su poznati kao svetski putnici. Oni su neprestano prelazili mora i okeane, ali su uvek sa sobom nosili lokalni duh i tradiciju. U prirodne lepote svog rodnog grada bili su zaljubljeni, a upravo tu ljubav preneli su i na mnoge strance i turiste koji su neprestano dolazili. Posledično, Pozitano danas slovi za jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u celoj Italiji.

Na ovom mestu mogu se pronaći brojne porodice koje spaja dugačka istorija. Za jednu od takvih porodica, odnosno porodicu Sersales, Pozitano je bio mesto koje su posećivali tokom vikenda ili letnjih praznika. Međutim, njeni članovi su sredinom prošlog veka porodičnu vilu Giuliettu pretvorili u hotel Le Sirenuse kroz koji su želeli da požele dobrodošlicu svim gostima, te ih upoznaju sa životom meštana.

A place, a family, a passion

Baš kao što se Pozitano vremenom menjao, hotel Le Sirenuse je takođe doživljavao različite promene. Ipak, on je za mnoge uvek bio i ostao raj u malom. Želeći da ga učine autentičnim, članovi porodice koja ga je osnovala u njega su unosili različita umetnička dela i antikvitete. Upravo zbog toga, danas svaki kutak ovog hotela odiše posebnom atmosferom.

Sa obzirom na to da su sobe i apartmani mesta gde gosti provode dosta vremena, cilj je bio da se opreme za sve potrebe savremenog čoveka. Ipak, nakon preuzimanja ključeva, niti jedan gost nije spreman na ono što će ga dočekati. Danas, hotel ima ukupno 58 soba koje odlikuju minimalizam i elegancija.

Niti jedna soba nije ista, a svaka od njih je ujedno i hotel za sebe. U ponudi se danas nalaze sobe koje nude specijalne pogodnosti, a one su prilagođene jednom gostu ili većem broju ljudi. Takođe, iz gotovo svake sobe pruža se očaravajući pogled koji se teško zaboravlja. Upravo to glavni je razlog zašto brojne ličnosti iz javnog života, i to iz čitavog sveta, donose odluku da upravo ovde provodu svoje slobodne dane.

Positano bites deep

Tokom boravka u hotelu Le Sirenuse, krilatica dolce vita oličena je u svakom aspektu, pa tako i kada je u pitanju gastro ponuda. Italijanska kuhinja ovde dolazi do posebnog izražaja, a u lokalnim ukusima možete da uživate na terasi sobe ili u različitim restoranima i barovima. Takođe, u zavisnosti od raspoloženja i preferencija, ovde možete da isprobate i različita vina, kao i nesvakidašnje koktele.

A na kraju dana, tu je i mogućnost opuštanja uz različite spa & wellness tretmane. Sa obzirom na to da je wellness u Pozitanu način života, relaksacija u ovom hotelu je od posebnog značaja. Stoga nije nimalo začuđujuće to što je Le Sirenuse jedna od glavnih atrakcija na ovom području, te mesto koje izaziva divljenje i poštovanje već nakon prve – i svake naredne – posete.

Učitati još
Zatvori