Revolucija u laserskoj dermatologiji i potpuna regeneracija kože uz Candela Matrix
Revolucija u laserskoj dermatologiji i potpuna regeneracija kože uz Candela Matrix

Revolucija u laserskoj dermatologiji i potpuna regeneracija kože uz Candela Matrix

Industrija lepote napreduje svakim danom zahvaljujući razvijanju tehnoloških resursa na kojim su bazirani svi aparati nove generacije.

Matrix sistem koji poseduju poznati Candela aparati je revolucionarna nova tehnologija koja je postala gamechanger kada je dermatologija u pitanju, kao i lečenje ili podmlađivanje laserima. Ovaj aparat se pokazao kao idealan u lečenju ožiljaka na koži koji mogu nastati iz više razloga, a život sa njima može da bude veoma nelagodan. Upravo uz konstante vrste inovacija danas možemo dosta uspešnije da pristupimo lečenju i uklanjanju raznih vrsti ožiljaka i vidimo rezultate u vrlo kratkom periodu.

Dr Jelena Jeftić je dermatološkinja iz Beograda i nakon diplomiranja na Medicinskom fakultetu nastavila je da nadograđuje svoje obrazovanje i praksu u Italiji, Španiji, Brazilu i Austriji. Završila je i specijalizaciju na klinici za dermatovenerologiju u okviru Kliničkog centra Srbije i od 2018. godine uspešno radi u privatnim dermatološkim klinikama u okviru kojih, na dnevnom nivou, ima priliku da radi kliničku i lasersku dermatologiju.

Jelena je autor i ko-autor raznih naučnih radova koje objavljuje u okviru magazina ali i kongresa i seminara dermatologije i član je Evropske Akademije za Dermatologiju i Venerologiju (EADV), Udruženja Dermatologa Srbije (UDVS) kao i European Society for Lasers and Energy Based Devices (ESLD). Takođe, od prošle godine ona je i internacionalni Key Opinion Leader ( KOL ) za Candela lasere. Doktorka je sa nama ovom prilikom otvoreno pričala o procedurama koje pruža i načinu kojem pristupa lečenju različitih kožnih oboljenja, inicijalnoj nezi kože kao i novom aparatu na našem tržištu koji potpuno regeneriše kožu.

regeneracija kože
Dr Jelena Jeftić

Kazite nam nešto o svojoj praksi ?

Moj radni dan ispunjen je dermatološkim pregledima koji podrazumevaju pregled kože, kose, nokatnih ploča ali i svih vidljivih sluznica.

Potom se bavim dermoskopijom kao i procedurama koje zahtevaju upotrebu radiotalasnih aparata i tečnog azota, ali i mnogobrojnim laserskim procedurama za koje mogu da kažem da su ključne u lečenju dermatoloških oboljenja.

Laserske procedure omogućavaju efikasno lečenje pacijentima bilo da imaju urođene ili stečene dermatološke probleme. 

Koje procedure su najzastupljenije na vašoj klinici?

Najzastupljenije su laserske procedure za lečenje ožiljaka bilo da su operativni, traumatski ili posledica akni. Izvođenje ovih procedura zaista predstavlja veliki izazov.

Zatim, vrlo je često lečenje rozacee, uklanjanje hiperpigmentacije kao i urođenih vaskularnih malformacija. Naravno, tu je i nezaobilazno lasersko podmlađivanje kože sa ciljem stimulacije kolagena, ublažavanja finih linija i bora kao i i sveopšteg poboljšanja tonusa kože.

candela
Dr Jelena Jeftić

Nedavno ste se vratili sa svetskog kongresa dermatologije i plastične hirurgije ( IMCAS ) koji se održava u Parizu, gde ste ujedno bili i predavač. Koje su to procedure koje savremena dermatologija danas može da ponudi za lečenje ožiljaka od akni?

Lečenje ožiljaka sigurno je jedna od najtraženijih ali i najzahtevnijih procedura. Moram priznati da sam veoma srećna što se našoj ordinaciji pridružila još jedna Candela platforma. Srbija je trenutno, pored Amerike, jedina zemlja u Evropi koja poseduje Matrix radiofrekventni uređaj.

Matrix sistem je najnovija i ujedno i najnaprednija generacija RF sistema. Zavisno od samih indikacija koje pacijent ima možemo koristiti 3 različite sonde : Sublime, Sublative i Matrix Pro, pojedinačno ili u kombinaciji. 

Candela aparat są kojim radi Dr Jelena Jeftić

Zašto smatrate da je ova procedura toliko efikasna?

Iz razloga što nam Matrix sistem daje veliki prostor da, kao dermatolozi koji izvode ove procedure, apsolutno individiualno pristupimo proceduri i prilagodimo je potrebama svakog pojedinačnog pacijenta. Matrix sistem je najnovija, najnaprednija generacija RF mikroiglica i može se koristiti na različitim tipovima kože.

Ono što je fantastično jeste i to da jednostrukim prelazom sonde mozemo da tretiramo sva 3 sloja naše kože tako da u zavisnosti od dubine ožiljka možemo da podešavamo i naše radiofrekventne mikroiglice manuelno kontrolišući parametre.

Ono što je zaista revolucija je sistem veštačke inteligencije koji je integrisan u ovu mašinu koji nam svaki put jasno govori u kojem se sloju kože nalazimo u toku procedure.

„Laserske procedure omogućavaju efikasno lečenje pacijentima bilo da imaju urođene ili stečene dermatološke probleme.“

Zbog čega pacijenti treba da se odluče za ovaj tretman?

Candela Matrix  je vrlo prijateljski orijentisan prema pacijentima što se tiče podnošljivosti i udobnosti a samo izvođenje procedure je diskretno neprijatno, praćeno prolaznim crvenilom. Pacijenti su posle 24 sata u mogućnosti da se vrate svim svojim socijalnim aktivnostima.   

Svojom fantastičnom tehnologijom smanjuje dubinu, veličinu kao i boju ožiljaka, poboljšava teksturu kože i samim tim pacijenti su zadovoljniji izledom i kvalitetom svoje kože kroz kratak broj ponovljenih procedura.

Kakvi su utisci pacijenata nakon tretmana?

Pacijenti su oduševljeni udobnošću ovog tretmana koji zahteva samo lokalnu anesteziju, kao i rezultatima koji su vidljivi nakon samo jednog do tri ponavljanja.

regeneracija kože
pre i posle tretmana Candela aparatom

„Ono što je fantastično jeste i to da jednostrukim prelazom sonde mozemo da tretiramo sva 3 sloja naše kože tako da u zavisnosti od dubine ožiljka možemo da podešavamo i naše radiofrekventne mikroiglice manuelno kontrolišući parametre.“

regeneracija kože
pre I posle tretmana Candela aparatom

Šta najviše volite kod brenda Candela  i da li korstite i druge njihove aparate?

Pre svega, rad Candela brenda se zasniva na mnogobrojnim kliničkim studijama kao i ispitivanjima. Mislim da su Candela podrška i usluga inzvaredni jer su prvenstveno usmereni na nauku i tehnologija svih laserskih aparata je sjajna. Svakodnevno, pored Matrix RF koristim i Nordlys multifkunkcionalnu platoformu koja sa svoje 24 FDA indikacije zaista pokriva svakodnenvu kliničku praksu jednog dermatologa.

Beauty and Wellbeing Concept je klinika na kojoj se sprovode sve terapije Candela Matrix aparatom i nalazi se na adresi Hercegovačka 17 u okviru BWF.

Foto: Privatno vlasništvo

Učitati još
Zatvori