Svi putevi vode u Rim – a na tom putu je nezaobilazno stajalište i La Posta Vecchia hotel
Svi putevi vode u Rim – a na tom putu je nezaobilazno stajalište i La Posta Vecchia hotel

Svi putevi vode u Rim – a na tom putu je nezaobilazno stajalište i La Posta Vecchia hotel

Za frazu svi putevi vode u Rim sigurno ste čuli bezbroj puta. Oni koji su ovaj grad posetili verovatno mogu da ju interpretiraju na različite načine, ali svi odgovori kreću se u istom pravcu. Rim je, u širem smislu, poznat po svojim lepotama, znamenitostima i bogatoj istoriji. Takođe, kao grad koji je poneo epitet večni on nas privlači elegancijom i šarmom, a primera za to je mnogo.

Ukoliko priču suzimo i fokusiramo se isključivo na ugostiteljski aspekat u Rimu, upravo to dokazuju i Hotel Vilòn koji nas je očarao na prvi pogled, kao i Bulgari hotel koji spaja estetiku i komfor. A ovaj put, hotel koji nas je očarao te isto tako spojio estetiku sa komforom je La Posta Vecchia.

A hidden gem near Rome

Prilikom odabira smeštaja u kom ćete odsedati tokom putovanja, pažnja se posvećuje raznovrsnim detaljima. Tada, sebi i drugima postavljamo pitanja poput: Koliko je hotel udaljen od centra? Da li se u blizini nalazi sve što mi je neophodno? Kako i u kojoj meri je on opremljen? Da li ću se u njemu osećati bezbedno?

Ukoliko u tom procesu na trenutak zatvorite oči i zamislite svoje idealno odmaralište, La Posta Vecchia barem delimično odgovaraće konceptu koji imate u glavi. Lociran u blizini Rima, odnosno na obali Palo Laziale, on je jedan od zaštitnih znakova ovog područja. Ipak, to nije nimalo zaćuđujuće.

Baš kao i vila San Michele u Firenci, hotel La Posta Vecchia predstavlja idealan spoj renesanse i savremenih tendencija. U njenim prostorijama oseti se duh 17. veka i nekih davno prošlih vremena, i to pre svega zahvaljujući činjenici da su se pri rekonstrukciji zadržali neki od prvobitnih elemenata.

To su pre svega različite umetnine i mozaici koji su vidljivi gotovo na svakom koraku. Međutim, danas gosti imaju priliku da sve to sagledaju i na drugačiji način – kroz jedinstveni La Posta Vecchia muzej koji se nalazi ispod hotela.

La Posta Vecchia (3)
@lapostavecchiahotel
La Posta Vecchia (4)
@lapostavecchiahotel

La Dolce Vita @ La Posta Vecchia

Ako se iz prošlosti prebacimo na sadašnjost – elegancija je oličena i u besprekornoj usluzi, te svemu što je uključeno u istu. Vila je danas mesto gde se organizuju venčanja, privatne žurke i druga specijalna dešavanja. Često je središte ekskluzivnih događaja, a gosti tom prilikom mogu da uživaju u jednom od devet različitih apartmana.

La Posta Vecchia (6)
@lapostavecchiahotel
La Posta Vecchia (2)
@lapostavecchiahotel

Svaki od njih ima drugačiji stil, a izdvajaju se i po specifičnim imenima. Tako je, na primer, The Olive Suite chique apartman u dominantnim maslinastim i žutim tonovima, dok je The Red Suite nešto mračniji i u glamuroznom, crvenom stilu. Dakle, oni predstavljaju mešavinu kako minimalizma, tako i maksimalizma.

Međutim, jedno je sigurno. Svakoj sobi pristupalo se sa posebnom pažnjom te su one personalizovani u skladu sa različitim brojem, ali i preferencijama potencijalnih gostiju.

La Posta Vecchia (5)
@lapostavecchiahotel
La Posta Vecchia (1)
@lapostavecchiahotel

Wine & Dine o’Clock

Kao i svakom, gastronomskom aspektu se takođe pristupalo sa posebnom pažnjom. U sklopu hotela nalaze se bar Piranesi i restoran The Cesar, a u kombinaciji sa pogledom na more – situacija je definitivno win-win.

Ovi lokali su odlična mesta kako za porodični ručak, tako i za brzo piće ili koktel u večernjim časovima. A šef kuhinje Antonio Magliulo samo je jedan od mnogih koji će se postarati da odmor u Rimu bude onaj koji će se pamtiti tokom čitavog života.

Naposletku, celokupna filozofija ovog nesvakidašnjeg koncepta oličena je kroz rečenicu:

No matter how many times you dine at La Posta Vecchia, your experience will be unique. Who can tell what the terroir will produce that day, or what colour the moon will be slipping out of the sky over the sea?

Foto: Instagram @lapostavecchiahotel

Učitati još
Zatvori