Kosmos kafe-knjižara na novoj lokaciji: Bili smo na licu mesta i prenosimo utiske
Kosmos kafe-knjižara na novoj lokaciji: Bili smo na licu mesta i prenosimo utiske

Kosmos kafe-knjižara na novoj lokaciji: Bili smo na licu mesta i prenosimo utiske

Journal navigacija je uvek u potrazi za novim mestima koja pružaju uvid u tematski raznoliku from day to night ponudu. Obradovala nas je vest da je SLOJ bistro otvoren na još jednoj beogradskoj lokaciji, a izdvojili smo i novosadske lokale koji su nas privukli konceptima i ponudom koktela. Ovog puta, naš fokus je na nešto drugačijem ugođaju. Book lovers, pay attention – ukoliko ste ljubitelj koncepta kafe-knjižara ovu lokaciju ćete zasigurno postaviti na listu mesta kojem ćete se rado vraćati. U nastavku donosimo sve detalje.

Kosmos knjižara
Kosmos knjižara
Kosmos knjižara
Kosmos knjižara
Kosmos knjižara

Kosmos kafe-knjižara na novoj lokaciji

Nakon kafe-knjižare na adresi Jurija Gagarina 76, ljubitelji knjiga dobili su još jedno mesto za uživanje u ispijanju kafe i čitanju omiljenog štiva. Nova lokacija Kosmos kafe-knjižare nalazi se u Sava Centru (Milentija Popovića 9), koji smo nakon perioda rekonstrukcije među prvima imali priliku da posetimo. Kongresni, poslovni i kulturni Centar Sava oduvek je bio mesto održavanja brojnih gradskih umetničkih manifestacija. Stoga, ne čudi da je baš ova lokacija odabrana kao novo mesto za ljubitelje pisane reči.

Grab your favorite book…

Izbor knjiga koje nudi Kosmos kafe-knjižara zadovoljiće interesovanja i čitalački ukus gotovo svakoga. Pored proverenih klasika, po kojima je Kosmos izdavaštvo poznato, knjižara ima bogatu žanrovsku ponudu domaćih i inostranih autora. Od stručne literature, psihologije, popularne psihologije, esejistike, literature u oblasti biznisa i menadžmenta, preko bestselera, do stripova. Poseban segment odvojen je za dečiju literaturu, kao i gastronomiju. Ukoliko ste ljubitelj biografskih izdanja, među policama Kosmos knjižare sasvim sugurno ćete naći naslov koji će vam privući pažnju i probuditi interesovanje da saznate nešto više o životu i radu brojnih poznatih ličnosti. Među njima su i naslovi: Do poslednjeg daha Radeta Šerbedžije, Tesla, čovek van vremena Margaret Čejni, Voodoo Child: priča o Džimiju Hendriksu Tanje Bakić, te Autobiografija Branislava Nušića…One koje zanima psihologija, obradovaće saznanje da se upravo u Kosmos izdavaštvu može pronaći izdanje čuvene Crvene knjige Karla Gustava Junga.

U knjižari su dostupna i izdanja na engleskom jeziku, koja se pretežno vezuju za klasike. Među njima su i dela domaćih velikana prevedena na engleski jezik. Pored čitalačkog dela, knjižara poseduje i sekciju koja obuhvata Gift program. Ukoliko ste, pored knjiga, u potrazi za poklonom, među ponudom naći ćete različita kreativno-dekorativno-praktična rešenja. Bilo da je reč o novitetu kojim ćete obogatiti vaše gastro-dekorativno iskustvo, kreativnom setu ili društvenoj igri, među ponudom pronaći ćete poklon kako za sebe, tako i drage ljude.

Time for reading and coffee

Bez obzira na to da li ste namenski došli u potragu za određenim naslovom, nakon što zakoračite u ovu knjižaru, poželećete da zavirite u gotovo svaku policu. Bogata ponuda štiva, učiniće da pažljivo osmotrite svaki naslov, a to možete učniti u sklopu kafe dela knjižare. Uz omiljenu kafu ili čaj, možete prelistati knjige i prepustiti se imaginarnim svetovima nastalim iz pera autora klasične i savremene književnosti. Kafe nudi standardni izbor kafa (latte, cappuccino, espresso), domaćih čajeva i ceđenih sokova. Ponuda je proširena i sekcijom vina koju odlikuje veliki izbor različitih vrsta vina i proizvođača.

Kako smo saznali, po uzoru na programski koncept knjižare koja se nalazi u Jurija Gagarina, u budućnosti je planirano da se prostor dodatno obogati organizovanjem različitih književnih večeri.

Kosmos knjižara
Kosmos knjižara
Kosmos knjižara
Kosmos knjižara
Kosmos knjižara
Kosmos knjižara

Ovakav koncept kafe-knjižare pruža sjajan ugođaj za sve one koji su uveliko otkrili čari hedonističkog book&coffee pristupa čitanju. Uz stranice omiljenog štiva ili otkrivanja novih autora, vreme provedeno u ovoj knjižari predstavlja čitalačko iskustvo vredno posete. Stoga, Kosmos kafe-knjižara naša je preporuka ukoliko želite da napravite pauzu ili da se opuštite nakog radnog vremena.

Kosmos kafe-knjižara je otvorena radnim danima od 10-20h, a u istom terminu radi i tokom vikenda. Knjižara nudi mogućnost članskog programa, kojim se mogu ostvariti određeni benefiti u vidu popusta na Kosmos-ova izdanja.

Kosmos knjižara
Kosmos knjižara
Kosmos knjižara

Foto: Ljubo Ašćerić @ljubo.asceric

Učitati još
Zatvori