The Pasta Queen i jedini pravi recept za bolonjeze sos
The Pasta Queen i jedini pravi recept za bolonjeze sos

The Pasta Queen i jedini pravi
recept za bolonjeze sos

Iako je reč o jednom od onih recepata koji je postao planetarno popularan i često se pravi, ipak malo je onih koji znaju originalni recept, ali i uz koju vrstu testenine se služi bolonjeze sos, odnosno čuveni ragu iz Bolonje.

Kako ne bismo mnogo lutali i eksperimentisali sa receptima, odlučili smo da jedini pravi recept za bolonjeze sos potražimo – od koga drugo nego TikTok i Instagram zvezde – The pasta queen. Reč je o Nadia Caterina Munno, Italijanki koja živi u Americi i koja je postala planetarno popularna zahvaljujući tradicionalnim italijanskim pasta receptima.

Svaki recept započinje ili završava sa Just Gorgeous! a ukoliko i pripremite neki od njenih recepata, biće vam jasno da je zaista gorgeous! Njenu strast i pasiju da očuva italijansku tradicionalnu kuhinju prepoznali su Domenico Dolce i Stefano Gabbana, te je postala i jedno od zaštitnih lica brenda Dolce&Gabbana, ali o tome nekom drugom prilikom.

Bolonjeze sos i koju pastu izabrati?

Na našim prostorima videćete da se bolonjeze sos jede uglavnom sa špagetima. Iako to jelo postoji svuda u svetu, ovo bi za Italijane bio skoro pa smrtni greh. Italijani bolonjeze sos koriste uglavnom kao ragu za lazanje ili sa ručno pravljenim taljatelama, ali nikad sa špagetima. Tako da imajte ovo na umu kada sledeći put budete pripremali bolonjeze sos.

Sastojci:

  • 1kg junećeg mesa
  • 3 drške celera
  • 2 šargarepe
  • 2 crna luka
  • 2 konzerve pelata od paradajza
  • crveno vino
  • maslinovo ulje
@the_pastaqueen

Recipe, How to make Bolognese sauce, meat sauce for lasagna or tagliatelle #bolognese #ragu #meatsauce #lasagne #italiancooking #spagettibolognese

♬ original sound - The Pasta Queen

Priprema:

Na maslinovom ulju izdinstajte sitno seckani crni luk, dodajte ostalo sitno seckano povrće. Zatim dodajte mleveno meso, 1dc crvenog vina i pelat od paradajza iz konzerve. Prema rečima pasta kraljice, ultimativno, ne opciono, jeste i da se okružite ljudima koje volite dok kuvate, jer je to jedini recept za ukusan obrok, sve drugo je manje važno.

Kada ste sve to uradili, sada pustite da se vaš bolonjeze iliti ragu sos kuva 2-3 sata na srednjoj vatri. Poslužite sa špagetima taljateljama i uživajte.

Foto: Profimedia, Instagram @thepastagueen

Učitati još
Zatvori