Saved for later: Beogradska brunch mesta idealna za uskršnje praznike
Saved for later: Beogradska brunch mesta idealna za uskršnje praznike

Saved for later: Beogradska brunch mesta
idealna za uskršnje praznike

Brunch je pretekao doručak i postao najvažniji obrok u toku dana. Nakon što smo početak proleća posvetili pronalaženju novih must-visit gastro stanica, otkrili smo FUZIO i Eggz, i sada smo odlučili da se posvetimo traženju sledećih ultimativnih mesta na kojima možemo uživati u brunch-u predstojećeg uskršnjeg odmora. Već par godina smo svedoci sve popularnijeg trenda odlaska na brunch. Smešten u idealnu satnicu – između 10 i 13 časova, brunch nekako uvek rezervišemo za nedelju, bilo da je to zbog izlaska prethodne večeri, ili jednostavno uživanja u poslednjem danu vikenda. Sa tim trendom, rastao je i broj objekata u Beogradu u kojima možete uživati u čarima ovog obroka.

Ovog prazničnog, uskršnjeg perioda odlučili smo da istražimo koja to mesta u Beogradu predstavljaju nove must-visit brunch lokacije.

001 ║ June

June – jedna od naj-instagrammable gastro stanica u Beogradu. Zbog svoje popularnosti često je jedna od onih destinacija na kojima ćete sačekati nekoliko minuta kako biste dobili svoj sto. Međutim, to vam neće biti važno uzevši u obzir fantastičan meni i urbani enterijer. Ukoliko se odlučite za brunch-like obroke, june ima novi obrok. Naime, iako se ne nalazi trenutno na meniju, možete ga anručiti, a u pitanju je paradajz tost preliven pestom sa inćunima.

002 ║ Grey

Bistro-brunch-music-cocktails. Grey. Na adresi Jove Ilića 150 nalazi se Grey, bistro koji postaje sinonim za dobar i kvalitetan obrok, kao i mesto dobre zabave. U ovom bistrou možete uživati u brunch meniju po veoma pristupačnoj ceni. Deca do 9 godina jedu besplatno, tako da je ovo idealno mesto za porodični brunch za uskršnje praznike. Komforan i svetao enterijer doprineće cozy gastro osećaju i celokupnoj prazničnoj atmosferi.

003 ║ Smokvica

Ultimativna gastro destinacija svih Beograđana. Smokvica već godinama stoji visoko pozicionirana na foodie lestvici, a ovoga puta je prizivamo za jedan neodoljivi praznični brunch. Meni nam je već svima dobro poznat, a kvalitet namirnica i usluge predstavlja standard koji već godinama okuplja sve Beograđane na jednom mestu. Vikend brunch meni je dobio novitete, pa za praznični brunch možete isprobati i nova jela: palentu, avokado tost, cezar kroasan i pileću salatu.

004 ║ Kafeterija

Mesto poznato po dobroj kafi i ultimativnim prolećnim baštama. Kafeterija je dugogodišnji go-to izbor lokalaca i to ne isključivo zbog svoje ponude kafe. Naime, u Kafeteriji možete isprobati i brunch meni, a sada imaju i branč specijal francuske kuhinje. Rezervacije možete napraviti u linku u opisu njihovog Intagram profila, tako da ćete unapred biti sigurni da će vas sačekati mesto u jednoj od kultnih destinacija u Beogradu.

005 ║ Hotel Beograd 1937

Na adresi Balkanska 48, u centru Beograda, možete uživati u kafi i ukusnim pecivima napravljenim od kvalitetnih i svežih sastojaka. Hotel Beograd 1937 postao je must-visit destinacija svih koji prate gastro scenu prestonice. Casual atmosfera i simpatična baštica doprineće veseloj i uplifting weekend atmosferi.

006║ Puter bistro

Effortlessly chic – tako bismo opisali Puter bistro. Na adresi Njegoševa 82 možete naći idealnu gastro lokaciju za isprobavanje brunch menija. Bistro je pet-friendly, tako da ne morate brinuti za svoje krznene prijatelje, već ih možete povesti sa sobom u novu brunch avanturu. U Puteru možete pojesti i ukusan doručak, koji, osim što je izvanrednog ukusa, estetičnog je i izgleda, pa se može probiti na lestvici instagrammable hrane.

007 ║ Birds

Moderna kuhinja i popularna domaća vina – sve ih možete naći na Dorćolu, u ulici Strahinjića Bana 1. Birds je idealno mesto za nedeljni brunch, a u okviru svog nedeljnog užitka možete isprobati i neke od signature koktela. Šarenoliki meni, zdrava hrana i toplo okruženje – preduslov su za dobar provod, a mi dodajemo Birds na must-visit brunch destinaciju.

008 ║ Sonder

Last, but not least. Sonder predstavlja rising star na gastro sceni Beograda. Moderni dizajn i cozy atmosfera idealan su spoj za uskršnji brunch. Ukoliko ste ljubitelj instagrammable lokala i autentične estetike, Sonder je pravo mesto na kom možete provesti svoj uskršnji odmor i uživati u ultimativnom brunch meniju. Prepoznatljiva plava boja i specifični Sonder logo učiniće vaše Instagram feed-ove autentičnim, a u okviru novog prolećnoj menija u ponudi su sledeća jela: pečeno zeleno sezonsko povrće, paradajz sa wakame sosom i tacos od zelene salate sa lososom.

Učitati još
Zatvori