Predjelo dana: Caprese zalogaji u obliku bubamare
Predjelo dana: Caprese zalogaji u obliku bubamare

Predjelo dana: Caprese zalogaji
u obliku bubamare

Dok još uvek nestrpljivo čekamo da restoran Jamie’s Italian stigne u Beograd, prisećamo se samo nekih od brojnih italijanskih jela u kojima smo uživali – bolognese torta, panettone i tiramisu. Ipak, na današnjem meniju pronalazimo nešto blažu i zdraviju varijantu predloga za predjelo.

Insalata caprese važi za jednu od najjednostavnijih italijanskih salata. Zbog boja osnovnih sastojaka koje se podudaraju sa bojama zastave ove države, ona je jedan od njenih zaštitnih znakova. Za njenu pripremu potrebna su samo tri ključna sastojka – mocarela, paradajz i bosiljak. Simple as that. Međutim, sa ovim sastojcima moguće je poigrati se i postići identičan ukus, ali drugačiju formu. Eksperimentisanje nas je već odvelo u smeru Caprese sendviča, a danas donosimo snack verziju ovog jela aka Caprese zalogaje u obliku bubamare. Za razliku od klasičnih recepata, za pripremu ovog dodajemo još jedan bonus sastojak – supenu kašiku kreativnosti.

Sastojci

  • čeri paradajz
  • mocarela
  • svež bosiljak u listovima
  • crne masline
  • balzamiko sirće

Sidenote: Za sastojke u ovom receptu ne postoji odgovarajuća količina ili gramaža – upotrebite onoliko koliko bubamara želite da napravite.

Priprema

Operite i presecite čeri paradajz na polovine, a potom na svakoj od njih s jedne strane napravite oblik trougla. Na tacnu posložite krupne kolutove mocarele i na njih stavite po jedan list svežeg bosiljka. Na red dolazi čeri paradajz, a sa suprotne strane u odnosu na isečene trouglove po jedna crna maslina koja simboliše glavu bubamare. Preostalo je još da balzamiko sirćem iscrtajte tačkice po čeri paradajzu i uživate u ukusu nešto drugačije, bite-sized Caprese salate.

Foto: Instagram @instahealth_lover

Učitati još
Zatvori