Recept za domaću sneakerhead picu margaritu
Recept za domaću sneakerhead picu margaritu

Recept za domaću sneakerhead
picu margaritu

Kraljevski recept u bojama Italije jedan je od najpopularnijih mediteranskih gastro delicija. Pica margarita se veoma brzo i lagano priprema, a današnja verzija oduševiće gotovo svakog sneakerhead-a. Mini mozzarella swoosh makes everything better.

U nastavku teksta pronađite spisak namirnica i način pripreme domaće margarite.

Sastojci

  • pola kvasca (suvog)
  • 350 g brašna
  • 1 dl šolje vode (mlake)
  • 1 dl mleko (mlako)
  • 2 dl soka od paradajza
  • 300 g mozzarella sira
  • 10 listova bosiljka
  • so
  • biber
  • origano
  • šećer
  • 200 ml pelata
  • 100 ml maslinovog ulja (ekstra devičanskog)

Priprema

Za početak pripreme neophodno je da u posudu sipate mlako mleko, a zatim dodati izmrvljeni kvacas i šećer. Ostaviti pet minuta. Zatim, u drugu posudu sipati vodu, nadošao kvasac i usoljeno brašno. Zamesiti glatko testo. U testo umešati ulje i ostaviti da poraste (otprilike duplo). U međuvremenu pripremiti preliv: pomešati sok od paradajza, pelat, iseckan peršun i origano.

Kada se nadošlo testo dovoljno „odmorilo“ rastanjiti ga u obliku kruga. Tepsiju nauljiti, staviti u nju testo i izbockati viljuškom. Preliti testo dobijenom smesom od paradajza. Posuti rendanim mozzarella sirom i staviti u rernu da se peče na 200 stepeni.

Kada se sir vidljivo istopio izvadite picu iz rerne i dodajte preko bosiljak i iseckan paradajz. Vratite u rernu i ostavite da se ispeče do kraja. Između pet i sedam minuta.

Vaša pica margarita je spremna.

Učitati još
Zatvori