Pronašli smo četiri nova kafića u Parizu koja dodajemo na must-visit listu
Pronašli smo četiri nova kafića u Parizu koja dodajemo na must-visit listu

Pronašli smo četiri nova kafića u Parizu
koja dodajemo na must-visit listu

Neke od glavnih asocijacija na Pariz oličene su kroz seriju Emily in Paris. U njoj je fokus na istoimenom liku – Emily – kroz koju je predstavljen idealan francuski život koji se sastoji iz dinamične svakodnevice, te slobodnog vremena koje se koristi za otkrivanje različitih restorana i kafića. Upravo to može da vam bude jedna od aktivnosti ukoliko planirate da posetite grad svetlosti i ljubavi. Međutim, ukoliko ste tip ličnosti koji voli unapred isplanirana putovanja – popisali smo četiri nova kafića koja bi trebalo da dodate na must-visit listu.

01. CANDLE KIDS COFFEE [ 107 Rue des Couronnes ]

Kafić CANDLE KIDS COFFEE otvoren je pre oko pola godine. Idejna zamisao dva brata prerasla je u lokal koji, zahvaljujući nešto drugačijem konceptu, privlači pažnju već na prvi pogled. Na meniju je moguće pronaći različite vrste kafenih napitaka koji su pravljeni od specijalnih zrna kafe iz svih krajeva sveta. Takođe, ukoliko ste ljubitelji poslastica – oduševiće vas njihovi čokoladni kolači, rolnice sa cimetom, ali i homemade granola.

Gastronomski hedonizam upotpunjen je enterijerskim dizajnom u kom se ogleda potpuna posvećenost detaljima. Sve to rezultiralo je šarmantnim lokalom koji odiše upravo onim što označava francuski pojam chique.

02. VAGUE COFFEE [ 76 Rue Boursault ]

Kafić VAGUE poznat je, pre svega, po svežim sokovima i tost sendvičima sa jajima. Štaviše, ovo je prvi kafić u Parizu koji u ponudi ima takozvani egg drop sando koji je u poslednje vreme postao viralan tip doručka na društvenim mrežama. Ipak, na meniju se mogu pronaći i specijalne vrste kafe, matcha i različita wellness pića.

Pored toga, arhitektonski tim potrudio se da vam svaki gutljaj kafe [ ili nekog drugog pića po izboru ] bude bar malo posebniji. Glavni akcenat je na uvek aktuelnoj crvenoj boji koja ambijentu, u kombinaciji sa nešto neutralnijim tonovima, daje poseban pečat. Stoga pinujte ovu adresu prilikom prve ili naredne posete Parizu.

03. PAPILLOTE [ 15 Rue Chaptal ]

Kafić PAPILLOTE otvoren je krajem prošle godine, a nalazi se u neposrednoj blizini Muzeja romantizma i romantičnog života. Ovaj prostor nekada je bio medicinska ordinacija, a sada je pretvoren u nesvakidašnji lokal koji je u potpunosti redizajniran i transformisan. U prostoru je dominantna cigla, kao i oker nijanse koje ambijent podižu na next level.

U kafiću možete da degustirate različite čajeve, te kafene i voćne napitke, a jelovnik je još raznovrsniji od karte pića. Od jaja spremljenih na različite načine pa sve do sladoleda – brunch u kafiću PAPILLOTE je gastro iskustvo koje bi trebalo da doživite.

04. SEVEN HEAVEN [ 17 Rue de la Forge Royale ]

Kafić SEVEN HEAVEN idealan je kako za turiste, tako i za one koji žive u Parizu i biraju da svoje radno vreme [ u društvu laptopa ] provedu upravo ovde. Usled činjenice da lokal poseduje salu za sastanke koja prima 12 osoba i koja se može iznajmiti na nekoliko sati, ovaj lokal spaja lepo i korisno. Ipak, tokom vikenda, kafić služi isključivo za druženje i dobar provod.

Kafić je pet friendly, a zbog upečatljive spoljašnjosti i žute boje – ukoliko se uputite ka njemu, lako ćete ga uočiti. Takođe, ako ga posetite, na samom ulazu će vas dočekati stalan [ i omiljeni ] gost, a to je zlatni retriver koji je glavna zvezda ovog kafića.

Učitati još
Zatvori