Le Jules Verne: Kako izgleda ručak unutar Ajfelovog tornja?
Le Jules Verne: Kako izgleda ručak unutar Ajfelovog tornja?

Le Jules Verne: Kako izgleda ručak
unutar Ajfelovog tornja?

Pariz je poznat kao grad ljubavi, bogate istorije, a u novije vreme i kao lokacija na kojoj se odvija radnja popularne serije Emily in Paris. On je pun skrivenih dragulja, ali i popularnih znamenitosti kao što su muzej Luvr, Trijumfalna kapija, avenija Champs-Élysées i, naravno, Ajfelov toranj. A upravo kao što je Jacquemus spojio modu i gastronomiju, restoran Le Jules Vern ponudio je mogućnost za nesvakidašnje gastronomsko iskustvo – i to na vrhu zaštitnog znaka čitave Francuske.

From Paris, With Love 

Restoran koji već na prvi pogled zrači elegancijom dobio je naziv po istaknutom francuskom piscu. Pomalo paradoksalno, Žil Vern napisao je roman Dvadeset hiljada milja pod morem, a restoran koji nosi njegovo ime nalazi se u vazduhu – na drugom spratu Ajfelovog tornja. Iako poznati toranj ima tri sprata, restoran Le Jules Verne smešten je na idealnom mestu i kroz njega se pruža pogled na gotovo čitav Pariz. Otvoren 1983. godine, restoran je danas nosilac gastronomskog svetog grala, odnosno Mišelinove zvezdice.

@coquillettes.francebaby
@coquillettes.francebaby
@miranda.la.gone
@miranda.la.gone

Ipak, unutrašnjost restorana ne izgleda onako kako je to prvobitno bio slučaj. U određenom periodu bio je zatvoren, a 2019. godine je ponovo postao otvoren za turiste iz celog sveta. Tajni recept njegove uspešnosti leži u činjenici da hranu pripremaju istaknuti Šefovi kuhinje, među kojima je najpoznatije ime Frédéric Anton. On je, pre svega, nosilac prestižne titule Meilleur Ouvrier de France i dobitnik čak tri Mišelinove zvezdice. A zajedno sa svojim timom, on u Le Jules Verne slavi francusku tradiciju.

@hangryfashiongurl
@hangryfashiongurl

U ovom restoranu, već na prvi pogled čini se da se pažnja posvećuje gotovo svakom detalju. On je spoj prefinjene estetike, odlične hrane i još bolje lokacije. Zbog pozitivnih komentara onih koji su ga posetili, ovaj restoran definitivno želimo da dodamo na travel wish listu. A verujemo da će, usled Olimpijskih igara koje će se ovog leta održati u Parizu, Le Jules Vern postati još poželjnija lokacija za solo ili porodični ručak, odnosno večeru.

@alejandraarellano____
@alejandraarellano____

Gastronomsko putovanje u srcu Pariza

Kada je reč o jelovniku, njega je potrebno posebno proučiti. On je fokusiran na sastojke koji potiču od francuskih proizvođača, a akcenat je na unikatnim ukusima koje kuvari porede sa apstraktnom umetnošću. Kada je reč o ručku, od ponedeljka do petka dostupan je À La Carte Menu, dok je Tasting Menu dostupan svakog dana. On se sastoji iz pet do sedam jela. Večera se, sa druge strane, sastoji samo iz Tasting menija koji funkcioniše po istom principu.

Naravno, pored hrane, tu je i veliki izbor pića među kojima se izdvajaju vina. Ona su pažljivo odabrana kako bi posetioce, u kombinaciji sa jelima, odveli na idealno gastro putovanje. Naravno, mesta je neophodno unapred rezervisati jer, usled svih kvaliteta koje Le Jules Verne poseduje, slobodnih stolova često neće biti.

Učitati još
Zatvori