Kada smo „New year, new me“ mantru shvatili ozbiljno?
Kada smo „New year, new me“ mantru shvatili ozbiljno?

Kada smo „New year, new me“
mantru shvatili ozbiljno?

PROMO

New year, new me.

Zvuči pomalo otrcano, kao da smo (ne)dovoljno puta čuli sebe kako iznova ponavljamo da je baš ovo naša godina i da je baš sada pravi trenutak za uspostavljanje nekih novih životnih ideologija i gotovo (ne)ostvarivih ciljeva. Zvuči, ali da li nužno znači i da treba da se odreknemo novogodišnjih rezolucija? Odgovor je jednostavan – prvi meseci u godini oduvek su bili simbol refleksija, preispitivanja i usvajanja nekih novih navika koje postaju idealna prilika za stvaranja održivijih promena. Upravo zbog toga, ni ove godine ne odričemo se new year, new me mantre već je postavljamo kao platformu za kreiranje upotpunjenijih verzija sebe.

Dovršite taj pasus i napišite knjigu. Krenite na pilates iako o tome ne znate ništa. Upišite časove kuvanja, šivenja, slikanja ili pak još jednog stranog jezika jer je upravo sada pravi trenutak da započnete sve ono što ste mesecima unazad odlagali. Jedan od ključnih elemenata kada je reč o naporima ka uspostavljanju promena jeste usvajanje novih navika, pronalaženje novih hobija i uvođenje održivijih i odgovornijih praksi koje predstavljaju idealnu alternativu svemu što nam je dosad bilo poznato.

IQOS ILUMA PRIME

Prisetimo se i famozne teorije o „1 %“.

Da je za uvođenje drugačijih životnih navika potrebno zaista malo truda govori i knjiga Atomske navike u kojoj Džejms Klir postavlja hipotezu o malim, jedva osetnim promenama koje dugoročno menjaju život i na kraju dana daju zaista značajne rezultate. Naime, šta nam to Klir savetuje? Ukoliko ostanemo dosledni u svojoj nameri da načinimo promenu, dovoljno je da svakog dana napravimo svega 1% napretka kako uspostavljanje novih navika ne bi predstavljalo svojevrstan izazov, niti napor.

Prošetajte do sledeće stanice ili zamenite jutarnju kafu toplim čajem. Izvadite davno zaboravljene skice iz skrivenih delova fioke i započnite proces izrade sopstvenih dizajnerskih vizija i možda će ovo biti prekretnica koja će oblikovati vašu (i našu) budućnost. Umesto tradicionalnih rezolucija koje neretko završe zaboravljene već do polovine godine famoznih „1 %“ će vam omogućiti neophodnu konzistenciju kao ključ uspeha ka održivim promenama.

Međutim, savesniji i odgovorniji načini delanja ne odnose se isključivo prema sopstvenim promenama već i potrebama okoline.

Kako ne živimo izolovani od stvarnosti i deo smo jednog šireg pojma koji definišemo kao društvena zajednica, uspostavljanje novih navika i new year, new me mantre usmereno je i ka donošenju odluka koje će značajno uticati na očuvanje okoline. Uvođenje održivijih, savesnijih i odgovornijih praksi postalo je prioritet – kako prema sebi, drugima, pa i prirodnom okruženju u kojem provodimo vreme. Upravo zbog toga, preispitivanje dosadašnjih navika i pronalaženje zadovoljavajućih alternativa delanja može da postane odličan temelj za postizanje dugoročnih promena.

Tako su, recimo, modni entuzijasti usmerili misiju ka pronalaženju bolje alnternative fast fashion brendovima, a celokupna industrija ka kreiranju naprednijih metoda izrade odeće koje se oslanjaju na održivije načine dizajniranja. Kada je reč o lokalnoj modnoj zajednici, Belgrade Fashion Week je prva stanica ka usvajanju savremenijih i inovativnijih mehanizama uživanja mode, a revijom Better Not Burnt preneta je važna poruka. Vodeća misao kreiranja kolekcija za ovu reviju bila je da su neke stvari jednostavno bolje ukoliko ne sagore, a upravo to je i ideologija kojom se vodi i brend IQOS.

New year, new IQOS ILUMA PRIME

Održivije ideologije nalažu da new year, new me odluke usmerimo ka boljim, inovativnijim i odgovornijim izborima, a baš ovi imperativi stoje iza poruke da su neke stvari bolje ako ne sagore, jer sagorevanje, ne samo duvana, proizvodi velike količine štetnih materija. IQOS uređaj zagreva duvan, za razliku od cigareta koji ga sagorevaju I zbog toga predstavlja bolju alternativu od nastavka pušenja cigareta.

Vizija sveta bez duvanskog dima je još bliža ostvarenju, uz nove revolucionarne IQOS ILUMA uređaje kojima se pridružuju i IQOS ILUMA PRIME – najnoviji uređaji za zagrevanje duvana koji su zasnovani na SMARTCORE INDUCTION SISTEM™ tehnologiji. Držač i džepni punjač imaju aluminijumsko kućište sa omotačem na džepnom punjaču, a zahvaljujući procesu zagrevanja uz pomoć indukcije, u držaču ne ostaju ostaci duvana koji bi zahtevali čišćenje. IQOS ILUMA PRIME uređaj za zagrevanje duvana je dostupan u četiri boje – zlatnoj, zelenoj, crnoj i lila.

IQOS nije proizvod bez rizika, oslobađa nikotin koji izaziva zavisnot. Samo za punoletne.

Foto: Ljubo Ašćerić (@ljubo.asceric)
Tekst: PROMO

Učitati još
Zatvori