Istražili smo: Ove kafeterije u Beogradu imaju odličnu Ice kafu!
Istražili smo: Ove kafeterije u Beogradu imaju odličnu Ice kafu!

Istražili smo: Ove kafeterije u
Beogradu imaju odličnu Ice kafu!

Napokon je došlo vreme u kom Ice kafu posmatramo kao nepogrešiv izbor svakog jutra! Da smo je konzumirali i tokom hladnijih dana, ne libimo se da kažemo, no napokon je došao period u kom ona počinje da „vlada“. Kafa je oduvek važila za napitak koji razbuđuje, osvežava, podstiče razgovore i navodi na hedonizam i umetnost življenja. I zaista, ovo tradicionalno piće svih kultura zaista zaslužuje da ga konzumiramo u što boljem obliku. U to ime, prošetali smo Beogradom. U nekoliko dana probali smo više različitih Ice kafa i evo koja mesta izdvajamo kao ona koja su nas osvojila.

Redosled je nasumičan.

Kafeterija

Oh, kako očekivano, pomisliće mnogi. I sa mnogima ćemo se i složiti. Međutim, zaista moramo da pohvalimo Ice kafu iz Kafeterije koja nas je oduševila. Kafa sa običnim melekom, kao i ona sa sojinim, svaka na svoj način učinile su da izađemo veoma zadovoljni iz njihovog lokala. Dakle, Kafeterija je odobrena od strane našeg tima!

Šećer

Ova kafeterija se nalazi u Beogradu na dve adrese, Dobrice Ćosića 2 i Kneza Miloša 43. Obe su podjednako lepo sređene, a ono što nam uvek posebno prija jeste manja gužva i odličan kvalitet kafe i kolača iz standardne ponude. Kako je stiglo leto, u ponudi pored običnih Ice kafa imaju i Matcha i Spirulina Ice kafe obe jedinstvenog ukusa, a zdrave! Ukoliko volite slatku kafu, predlažemo vam da probate Vanilla ice latte koji se služi sa sladoled štapićem od vanile.

d59b

Naše možda omiljeno mesto za ispijanje kafe nije nas razočaralo ni ovoga leta. Sa svojom jedinstvenom Cold brew kafom, čine odlično mesto za sve one koji ne vole kafu sa melkom. Možemo zato slobodno da vam preporučimo da u toku predstojećih vrelih letnjih dana, spas od vrućine potražite u Kralja Petra 70, uz čašu dobre kafe i dobrih ritmova sa njihovog istoimenog radija koji se čuje u čitavom lokalu. Dakle, sve smo vam isplanirali, još samo da nas poslušate.

Bukmarker

Mesto koje, pored dobrih Delfi knjiga nudi odličnu kafu. Do te mere volimo da obiđemo njihove prostorije u Knez Mihailovoj 48⁣, Kralja Milana 48 i TC Galerija, da smo spremni da prođemo pola grada samo kako bismo osetili ukus njihove kafe. U čemu je tajna, do sada se još uvek nismo usudili da pitamo. Ovog leta definitivno vam predlažemo da degustirate njihov Ice latte, a ukoliko volite slatke napitke za vas je definitivno Vietnamese coconut iced kafa koja vas vodi, uz pomoć ukusa kokosa, na najlepše tropske plaže.

Artist

Kada se ova nova kafeterija na dorćolu otvorila, bili smo prvi koji su pisali o tome. Od decembra pa do danas, Artist je postao mestko u koje svraćamo zarad dobrog druženja „u kraju“ ali i dobre kafe. Ovog leta pripremili su odličan recept za svoju jedinstvenu Ice kafu sa karamelom koja je, jednom rečju, nešto najbolje što smo probali, a ukus je mnogo kvalitetniji od ostalih komercijalnih kafa sa ovim ukusom.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori