Novi gastro trend: Limun puding poslužen u limunovoj kori
Novi gastro trend: Limun puding poslužen u limunovoj kori

Novi gastro trend: Limun puding
poslužen u limunovoj kori

Većina gastro trendova dolazi nam iz amerike, a ni ovoga puta neće biti drugačije. Reč je o veoma zdravoj poslastici čiji je glavni sastojak limun, a koja je više nedelja viralna na društvenim mrežama. Puding od limuna, potpuno prirodnan i osvežavajuć recept. Sve što vam je potrebno jeste šest većih limuna, a udubljenu koru možete koristiti kao čašu. O tome koliko je ovaj recept moćan, sladak i kiseo svedoče brojni komentari onih koji su odlučili da ga isprobaju. Mi svakako očekujemo da čujemo i vaše utiske.

Sastojci

  • 200 g slatke pavlake
  • 75 g šećera (možete smanjiti na 50 g ako želite manje sladak dezert)
  • 25-30 g limun soka
  • 1/2 kašike limun kore
  • 1 kašičica vanile

Priprema

1) Dodajte pavlaku, šećer i limun koricu u šerpu. Pustite da lagano provri i ostavite da se krčka 3-4 minuta. Pazite da ne proključa, samo da ključa. Boja kreme će požuteti postati malo gušća.
2)Sklonite kremu sa vatre i dodajte limunov sok i vanilu i promešajte. Primetićete da će sve dodatno da se zgusne.
3) Procedite smesu kroz sito da biste uklonili limunovu koricu.
4) Ostavite da se ohladi minut ili dva. Napunite izdubljen limun i ostavite da odstoji u frižideru 1-2 sata. Nakon toga poslužite uz kašičicu.

Foto: Instagram; Pexels

Učitati još
Zatvori