Ice, ice baby: Izdvajamo omiljena beogradska mesta u kojima ispijamo hladnu kafu
Ice, ice baby: Izdvajamo omiljena beogradska mesta u kojima ispijamo hladnu kafu

Ice, ice baby: Izdvajamo omiljena beogradska
mesta u kojima ispijamo hladnu kafu

Iced coffee season is here. Mnogo je razloga zašto se radujemo proleću i toplim danima, a moramo priznati da je hladna kafa pri vrhu na toj listi. Zbog toga, prošetali smo gradom sa ciljem pronalaska omiljenih iced coffee lokacija. Pratite naš vodič.

Artist Specialty Coffee

Artist Specialty Coffee je cozy kafeterija čiju hladnu kafu morate da probate. Nalazi se na Dorćolu, odnosno u ulici Kondina 26 i otvorena je svakog dana od 7 ujutro do čak 11 uveče (ako se usuđujete da kafu popijete u večernjim satima). Naša preporuka? Savršeno kremast iced caramel latte.

SONDER

SONDER je jedna od naših omiljenih lokacija u gradu, a nalazi se na Vračaru, u ulici Baba Višnjina 35. Ovaj coffee roastery & cafe sjajna je opcija za coworking space, ali i popodnevnu kafu sa prijateljima. Njihova nedavno otvorena terasa mami na naručivanje hladne kafe, a naša preporuka je raf kafa od pomorandže i kardamoma.

DRIP Specialty Coffee

DRIP Specialty Coffee oduševio nas je svojim cold brew i espresso tonicima. Kombinacija gazirane vode i espressa zvuči neobično, ali predstavlja ultimativno osveženje i energiju. Ova kafeterija nalazi se na uglu Dobračine i Gospodar Jevremove – u srcu Dorćola. Onima željnih klasičnog ukusa kvalitetnog espressa i moderne self-service usluge, DRIP je nezaobilazna lokacija.

Rocket Coffee

U blizini Brankovog mosta, tačnije u ulici Karađorđeva 49b nalazi se Rocket Coffee. Na ovom mestu pronašli smo zaista inovativna pića bazirana na kafi. To su baklava i salted caramel latte, kao i orange i vanilla raf. Budući da govorimo o hladnoj kafi, tu leži i naša preporuka. Izbor između capuccino freddo i rocket shake-a je težak, why not try both?

SINGLE ORIGIN

Vraćamo se na Vračar i u pet friendly kafeteriju SINGLE ORIGIN. Nalazi se na adresi Makenzijeva 47-49. Ušuškano, moderno, sa elementima vintage industrial stilova, ova kafeterija poznata je po svom espresso tonicu i cold brew kafi. Bogat izbor peciva i brunch-type jela upotpuniće coffee užitak.

Učitati još
Zatvori