Skriveni bar Grouvie u Parizu gde pića sprema jedan od najboljih koktel majstora
Skriveni bar Grouvie u Parizu gde pića sprema jedan od najboljih koktel majstora

Skriveni bar Grouvie u Parizu gde pića sprema jedan od najboljih koktel majstora

Crvena je boja – (A) ljubavi, (B) života, (C) vatre. Ona je sve učestalija u svetu mode i lepote, ali i kada je u pitanju uređenje enterijera. Takođe, ova boja je upečatljiva, odvlači pažnju, a istovremeno asocira na eleganciju, pa čak i dostojanstvenost. Ona je idealna za barove i kafiće zbog činjenice da dodatno zatamanjuje prostor, a celokupan ambijent čini bar mrvicu šarmantnijim. Upravo to su glavne odrednice bara pod nazivom Grouvie koji se nalazi na iznad popularnog restorana Brasserie Des Prés u Parizu.

/ Pariz – grad ljubavi i odličnih lokala /

Bar Grouvie nalazi se u ulici 6 Cr du Commerce Saint-André u glavnom gradu Francuske. Sastavni deo njegovog imena je i reč dancing, a on se izdvaja od ostalih po specijalnim tematskim večerima. Ipak, bar je pre svega poznat po fenomenalnim koktelima za koje je zadužena jedna od najboljih koktel majstora Jennifer Le Nechet.

Tople nijanse i intimna atmosfera koja je dominantna u ovom lokalu pozivaju vas da se nakon večere u restoranu Brasserie Des Prés obavezno popnete na gornji sprat i u ritmu specijalne disko plejliste isprobate jedan od prepoznatljivih koktela. Takođe, ulaz je besplatan i nije vam neophodna rezervacija. A to važi čak i za turističke grupe.

Iako se u skrivenim ulicama Pariza kriju različiti kafići i restorani – kao što su Le Relais De L’Entrecôte, Bistrot des Tournelles i Kayrose KitchenGrouvie je distinktivan već na prvi pogled zahvaljujući posebnom enterijeru. Takođe, on je u određenoj meri tajanstven jer nije upečatljiv, a upravo zbog toga će promaći mnogima.

/ The groove @ GROUVIE /

Već pri kratkom pogledu na kartu hrane i pića shvatićete da je bar Grouvie nezaobilazna lokacija prilikom vaše prve ili naredne posete Parizu. Karta koktela inspirisana je lokalnom gastronomijom, te je tako – na primer – desert Paris-Brest pretvoren u piće. Naravno, tu su i kokteli Bohemian Rhapsody, Donna Summer, Dolly Parton, Billie JeanBowie. Iza svakog pića krije se specijalna priča. A na vama ostaje samo da se odlučite koje dominantne ukuse preferirate.

Naravno, ukoliko ogladnite, tu je i raznovrstan jelovnik. Od kobasica i sireva pa sve do puževa – ovaj restoran, odnosno bar, postaraće se da vam pruži jedinstveno i nezaboravno iskustvo.

Učitati još
Zatvori