љубав, but make it fashion: Crvena haljina je uvek dobar izbor
љубав, but make it fashion: Crvena haljina je uvek dobar izbor

љубав, but make it fashion: Crvena
haljina je uvek dobar izbor

Ne tako davno predstavili smo vam novu rubriku љубав kojom Journal redakcija nastoji da proslavi najkraći, a ujedno najromantičniji mesec u godini, pa smo tako u februar zakoračili zajedno sa Diorovom Le Cœur des Papillons kolekcijom. Ubrzo nas je dočekao poneki gift guide, romantični dejt kod kuće, pa i onaj u stilu dobro poznats party ere devedesetih. A, sve sa ciljem obeležavanja ljubavnog dana u godinu – It’s Valentines’s Day, baby!

Bilo kako bilo, i moda navija za љубав, a crvena haljina je idealan prikaz romantične atmosfere ispunjene istančanim stilom i zavodljivom kombinacijom. Win-win situacija? Industrija je uveliko zaluđena crvenom bojom, te je pravi trenutak da zavirimo u kolekcije high-street brendova i izdvojimo naše favorite.

Got my red dress on tonight…

Stihovi Lane Del Rey poslužili su kao idelna podloga za kreiranje teze o savršenom beauty looku koji zahteva crvena haljina. Done my hair up real big, beauty queen style, nastavak je pesme Summertime Sadness, a mi se upravo vodimo mantrom da crvena haljina iziskuje pažljivo kreiran look koji bespogovorno uključuje još pažljivije stilizovanje kose. Frizure kojima se najčešće okrećemo u ovoj situaciji jesu sleek bun ili pak puštena, talasasta kosa, a kada je reč o makeupu – predlažemo tri opcije. Peach fuzz, espresso i red on red su tri ultimativna načina šminkanja koja će idealno pristajati uz crvenu haljinu nezavisno od siluete.

Strast i moć

Istorija mode crvenu boju prepoznaje kao simbol snage, otpornosti, moć i strasti. Upravo zbog toga, crvene kombinacije su oduvek predstavljale statusno obeležje koje je prevazilazio granice pukog stilskog izražaja. Crvena boja bila (i ostala) arhetip buntovnišrva, prkosa i hrabrosti. Upravu takvu moć uživa i crvena haljina koja je ove sezone postala jedan od vodećih trendova počevši i Hailey Bieber i njene strawberry ere.

Journal finds: Crvena haljina sluti na љубав

zara
zara
bershka
h&m
mango
mango
Crvena haljina
massimo dutti
Crvena haljina
h&m
Crvena haljina
h&m
Crvena haljina
h&m

Foto: Instagram (@hoskelsa, @anaasaber, @ssquinx, @selmakacisebbagh, @emrata, @alyssainthecity), Zara, Mango, Massimo Dutti, H&M, Bershka

Učitati još
Zatvori