Bistrot des Tournelles: Skriveni restoran u Parizu u kojem su Dua Lipa i Callum Turner uživali u romantičnoj večeri
Bistrot des Tournelles: Skriveni restoran u Parizu u kojem su Dua Lipa i Callum Turner uživali u romantičnoj večeri

Bistrot des Tournelles: Skriveni restoran u Parizu u kojem su Dua Lipa i Callum Turner uživali u romantičnoj večeri

Već smo najavili da Dua Lipa ima novog dečka. Ali na to verovatno nismo morali da vas podsećamo, s obzirom na to da je njihova romansa jedna od glavnih tema Hollywooda u poslednjih par meseci. To dokazuje i pregršt paparazzo slika koje prikazuju kako par uživa u ljubavi. Upravo je jedna takva fotografija privukla našu pažnju. Reč je o slici koja prikazuje kako Dua Lipa i njen dečko Callum Turner uživaju u romantičnoj večeri u jednom malom restoranu u Parizu. Iako uvek volimo da svedočimo ljubavi, ipak, ono što nas je možda malo više zaintrigiralo jeste pomenuti restoran – Bistrot des Tournelles. Kao što znate, Journal tim je veliki ljubitelj novih gastro lokacija, te smo odlučili da vam predstavimo ovo mesto. We did our research – vodimo vas u virtuelni obilazak.

Dua Lipa i Callum Turner

U srcu pariskog kvarta Marais, nedaleko od Places des Vosges i Place de la Bastille, nalazi se bistro koji je već postao gastro klasik – Bistrot des Tournelles. Skriven između kamenih zidina starog Pariza, odiše autentičnom atmosferom tradicionalnog francuskog bistroa. Njegov vlasnik je dugogodišnji ugostitelj Édouart Vermynckov. S obzirom na to da je Vermynckov ugositetelj na dobrom glasu, ubrzo nakon otvaranja restorana, počelo je da se traži mesto više.

Bistrot des Tournelles

Sa svojim retro nameštajem, uključujući mermerni šank, ogledala stara jedan vek, i art deco lustere, bistro stvara topao, nostalgičan i intiman prostor koji deluje kao da je oduvek bio deo kvarta. Odiše autentičnom pariskom atmosferom. Mermerni šank, koji je centar pažnje, pruža osećaj trajne izdržljivosti, dok se ogledala stara jedan vek diskretno prostiru duž zidova, stvarajući iluziju prostranosti i elegancije. Rustična stolarija stvara udobnu atmosferu za goste koji dolaze uživati u obrocima.

Jedan od ključnih elemenata ovog bistroa je tradicionalni a la carte meni šefa kuhinje Geoffroya Lalangellea. Meni nije pretenciozan, ali zvuči kao san za ljubitelje francuske kuhinje. Jela poput klasičnih jaja mayo, croque-monsieur sa Comté sirom , domaća grilovana Andouille (grilovana kobasica bogata začinima, lukom i crvenim vinom) i Limousin faux-filet biftek čine srž menija. I to su samo neka od ikoničnih jela koja bi trebalo svako da proba.

Ono što možete očekivati kada posetite ovaj bistro je gužva, buka i živost, i samo jednog konobara. Kao što smo rekli, teško je naći mesto, ali je vredno čekanja. Razlog njegove popularnosti – ukusna hrana, kvalitetna vina i prijateljska atosfera bez suvišnog luksuza. Iako je bistro otvoren za sve, Bistrot des Tournelles nije tipično turističko mesto. A takva mesta su zapravo najbolja. Dua Lipa i Callum Turner su to i prepoznali.

Foto: Profimedia/ Instagram @harriet.olive/ Bistro des Tournelles

Učitati još
Zatvori