Fazenda: Novi beogradski bar za brunch – i žurke
Fazenda: Novi beogradski bar za brunch – i žurke

Fazenda: Novi beogradski bar za
brunch – i žurke

Stiže nam vikend, a to podrazumeva i šetnju kroz grad i obilazak novih mesta kojih je iz dana u dan sve više. Journal tim navigirao je kroz grad i u poslednjih mesec dana otkrio nekolicinu must-visit mesta. Od specialty kafeterija, preko wine & cocktail barova, sve do restorana i klubova, naš itinerar bio je pun. Ukoliko već niste, posetite i mesta koja su dobila preporuku za prestižnu Michelin zvezdicu.

Vikend žurke i gastro užitak

Novi Fazenda bar nalazi se na Zelenom vencu, u ulici Kraljevića Marka 19. Nastao je u saradnji sa studijom enterijera @yasnobureau čija je vizija estetičnog i otvorenog kafića ispunjena. Fazenda je unikatan bar smešten u starinsku beogradsku kuću. Ipak, enterijer je u njenom kontrastu i izrazito moderan, minimalistički. Karta jela i pića je inovativna i bogata, ali njegovi osnivači odaju počast i tradicionalnosti, posebno kada su u pitanju jela. Tako smo na meniju zapazili, između ostalog, i čorbasti paprikaš sa kozjim sirom.

Pored kuvanih jela, na meniju su i idealni brunch izbori – jaja, sendviči, granola i salate. Jedna od stvari koju Fazendu izdvaja od drugih barova jeste i njegova transformacija. Od cozy bruncha do vikend žurki, njegovi osnivači pronašli su način da ukombinuju oba.

Iskoristite neuobičajeno topli vikend u Mesecu ljubavi i zaputite se ka centru grada. Ukoliko posetite Fazendu, proučite bogatu food & drink ponudu i uživajte u novom prostoru gastro scene Beograda.

Foto: Instagram @fazenda_cao @ya_bureau

Učitati još
Zatvori