Otvorena je Mimosa – novo mesto za brunch na Vračaru
Otvorena je Mimosa – novo mesto za brunch na Vračaru

Otvorena je Mimosa – novo mesto
za brunch na Vračaru

Dok traje lepo vreme, mesto tražimo razlog više da ostanemo napolju, a brunch se, naravno, izdvaja kao idealna prilika da u kafiću ostanemo sat duže. Brunch predstavlja više od jela. To je obrok koji predstavlja iskustvo i koji bi trebalo da provedemo uz prijatelje, a i u estetičnom ambijentu. Pored tipičnog brunch menija, u svoje gastro iskustvo treba uključiti i prijatan enterijer. Tako je i Journal gastro tim otkrio nekoliko lokacija koje vredi posetiti. Nakon što smo izdvojili ultimativnu listu brunch mesta u Beogradu, na nju dodajemo još jedan novitet – Mimosa brunch bar.

Brunch @ Mimosa


Brunch, breakfast & lunch kombinacija, postao je omiljeni obrok za mnoge zbog svoje fleksibilnosti i raznovrsnosti. Nastao u kasnom 19. veku u Engleskoj, brunch je prvobitno zamišljen kao opušten obrok koji se služi kasno ujutru, obično u nedelju, kako bi ljudi mogli uživati u laganom jutru nakon subotnje večeri. Njegova popularnost brzo se proširila širom sveta, posebno u urbanim sredinama. Popularnost mu se očigledno širi i beogradskim ulicama, a Vračar je svakako epicentar većine gastro dešavanja. Tako je i Mimosa bar svoje mesto pronašao na ovoj lokaciji, odnosno u Njegoševoj 10. Mimosa kreće sa radom 5. juna, a na Mimosa Instagram profilu možete uočiti urban & stylish enterijer koji će biti idealan za brunch dane.

Brunch & the city


Brunch se izdvaja po svojim jedinstvenim jelima koja kombinuju elemente doručka i ručka. Tipičan meni može uključivati jaja Benedikt, palačinke, voćne salate, quiche, kao i razne sendviče i salate. Često ga prate i osvežavajući napici poput mimoze, belinija i specijalnih kafa. S tim u vidu, Mimosa bar ćemo sigurno posećivati ovog leta. Ovaj šarmantni bar, smešten u srcu jedne od najživopisnijih beogradskih opština, obećava da će postati omiljena destinacija za sve koji uživaju u opuštenim vikend obrocima i prijatnoj atmosferi.

Mimosa donosi jedinstveni spoj modernog i klasičnog – prostor je uređen s ukusom, s naglaskom na prirodne materijale, svetle boje i udobne sedeće garniture koje pozivaju goste da se opuste i uživaju. Ono što brunch čini posebnim nije samo hrana, već i atmosfera. To je vreme kada se prijatelji i porodica okupljaju, razgovaraju i uživaju u neformalnom, ali ukusnom obroku. Bez pritiska svakodnevnih obaveza, brunch pruža idealan balans opuštanja i društvenog života, stvarajući nezaboravne trenutke za sve koji učestvuju.

Foto: Instagram: @mimosa.vracar

Učitati još
Zatvori