Brazilska limunada: Viralno TikTok piće koje ćemo praviti celo leto
Brazilska limunada: Viralno TikTok piće koje ćemo praviti celo leto

Brazilska limunada: Viralno TikTok piće
koje ćemo praviti celo leto

Osim što nam večito servira modne i beauty trendove koje ne možemo da izbegnemo, TikTok je uveliko počeo da diktira šta je to što jedemo i pijemo. Viralna salata od šargarepe, čuveni skinny bitch koktel, ali i još bezbroj drugih gastro trendova proizašlo je sa ove aplikacije. Najskorija opsesija ove aplikacije jeste takozvana brazilska limunada, i već sada znamo da je reč o piću koje ćemo praviti celo leto. Kako je jedan od najskorijih modnih trendova upravo brazilian core, viralnost ovog recepta uopšte ne treba da nas iznenadi.

Fun fact: Brazilska limunada se (na svačije iznenađenje) zapravo pravi od soka sveže limete. Zove se limunada zbog toga što je portugalska reč za limetu limão, stoga se na portugalskom ovo piće zove limonada, odnosno, limunada.

Sastojci:

  • 5 limeta
  • zaslađeno kondenzovano mleko
  • šećer (opciono)
  • kokosova voda (opciono)

Priprema

Isecite limete na četvrtine i stavite delove u blender. Dodajte vodu u blender (ili kokosovu vodu ukoliko želite) i blendajte limete pazeći da ne preterate kako ukus ne bi postao previše gorak. Procedite ovaj sok kroz sitno sito da biste uklonili koru. Zatim, sipajte u blender dobijeni sok od limete, dodajte zaslađeno kondenzovano mleko i led, a potom opet blendajte dok sve ne postane glatko. Sipajte sok u čašu, dodajte nekoliko kockica leda i vaša brazilska limunada je spremna za ispijanje!

@carolinagelen

delicious brazilian lemonade aka swiss lemonade #lemonade #recipe

♬ Sunday - HNNY

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori