Plave detalje sada unosimo i u enterijer
Plave detalje sada unosimo i u enterijer

Plave detalje sada unosimo i u enterijer

Već smo uočili smenu trendova, te smo ustanovili da su plavi detalji upravo nova stilska igrica. Iako ne sumnjamo da će red-themed manija trajati i u narednim mesecima, ipak, plavi detalji su joj ukrali deo spotlight-a. S obzirom na to da reč je o širokom spektru nijansi plave, ona se primenjuje u različitim sferama u svim svojim tonovima. Od svetloplave, pa sve do teget – detalji u ovom koloritu predstavljaju idealan touch ukoliko su vam pomalo dosadile upadljive nijanse crvene.  A plava boja se takođe preselila i u enerijere. Zavredila je status IT boje, a može se lako uklopiti u svaki dizajn.

Blue Is the Warmest Colour

Jedna od važnih prednosti koju mnogi dizajneri enterijera koriste prilikom dizajniranja savršenog prostora za svoje klijente je razumevanje i primena teorije boja kako bi stvorili željenu atmosferu. Boje predstavljaju više od puke estetike. One utiču na emocije i raspoloženje. Plava je popularna boja kojoj mnogi dizajneri enterijera gravitiraju prilikom dizajniranja. Tome u prilog ide činjenica da je naučno dokazano da plava boja deluje umirujuće na ljudsku psihu. Kada se koristi u dizajnu enterijera, koristi se sa ciljem da prostor učini smirujućim i opuštajućim.

Shades of blue

U zavisnosti od toga koja je nijansa odabrana, plava može promeniti čitav vibe prostorije. Tamnija plava će stvoriti rezervisaniju i prirodniju atmosferu. Svetlija će osvetliti prostoriju i evocirati mir. Savršena za dizajn kancelarije, ova boja pomoći će vam da se koncentrišete, umirite misli i učiniti enterijer diskretnijim. Nežno plavu boju implementirajte u spavaću sobu, kako bi manifestovali odmor i opuštanje.

Najbolje od svega je to što je plava boja zahvalna za kombinovanje. Slaže se sa skoro svim ostalim bojama. Važno je znati samo sa kojim nijansama je kombinujemo. Kraljevsko plava najbolje ide uz ekspresivne roze, žute i crvene nijanse, dok svetloplavi tonovi najbolje idu uz komplementarne boje poput belih, zlatnih i bež tonova. Bez obzira na to da li želite da plava boja bude dominantna, ili želite dodati pop of colour, u vidu detalja i aksesaoara, postoji toliko mnogo stilova i kombinacija u kojima će se ona savršeno uklopiti.

Journal finds: Dekoracija za enterijer u plavoj boji

H&M HOME
H&M HOME
H&M HOME
H&M HOME
Zara home
Zara home
H&M
H&M
IKEA
IKEA
H&M
H&M
H&M HOME
H&M HOME
Učitati još
Zatvori