Sve je u detaljima, a ove sezone biramo one u plavim nijansama
Sve je u detaljima, a ove sezone biramo one u plavim nijansama

Sve je u detaljima, a ove sezone
biramo one u plavim nijansama

Trends come and go. Uveliko poznata evolucija modne industrije koja neprestano prolazi kroz smenu dominantih stilskih ideologija primenjiva je nezavisno od trenutka u kojem se započinje diskusija o aktuelnom poimanju modnih trendova. Međutim, znanje o njihovom cikličnom kretanju ne umanjuje želju da baš svaki mikro trend dobije svojih pet minuta. I više je nego jasno da je crvena boja sezone, te da će red-themed komadi vladati scenom i u narednim mesecima. Ipak, ni to nas ne sprečava da postavimo hipotezu o mogućim smenama, a plavi detalji su upravo nova stilska igrica koju smo detektovali na društvenim mrežama.

U trenutku kada je formal wear smenio opuštenost svakodnevnog izgleda, značajno se promenila i kolor paleta. Sve se više okrećemo ka nijansama sive, a komadi u crnoj i beloj boji postali su temelj ovog trenda. Međutim, kada je reč o aksesoarima menjamo ploču i uvodimo nova pravila. Tako su cherry red torbe, cipele, pa čak i kačketi i šalovi postali ultimativni način podizanja autfita na viši nivo iskustva. A, nakon pomame za crvenim tonovima uočili smo trend koji bespogovorno možemo da definišemo kao novu popularnu filozofiju stilizovanja. Naime, plavi detalji su (konačno) obezbedili sebi prolaz na scenu.

In blues we trust

Belu košulju smo zamenili plavom, a jedan od najpopularnijih načina implementiranje plave boje jesu – plavi kačetki. Takođe, reč je o širokom spektru nijansi, te se plava boja pojavljuje u svim svojim oblicima. Od svetloplave, pa sve do teget – detalji u ovom koloritu predstavljaju idealan touch ukoliko su vam pomalo dosadile upadljive nijanse crvene. Prisetimo se da smo ovaj trend uočili još u trenutku kada je vladala Barbie manija. Tada smo isticali kako plava boja ne priliči samo Kenu i da je u sceni „otkrivanja ravnih stopala“ nose gotovo sve Barbike.

Učitati još
Zatvori