Bathroom essentials: Uložite u ove tri stvari i potpuno promenite izgled vašeg kupatila
Bathroom essentials: Uložite u ove tri stvari i potpuno promenite izgled vašeg kupatila

Bathroom essentials: Uložite u ove tri stvari i potpuno promenite izgled vašeg kupatila

Kupatilo je definitivno jedna od najzahtevnijih prostorija kada je reč o renoviranju i opremanju. Ono zahteva našu punu posvećenost i razumevanje filozofije uređenja prostora u odnosu na količinu svetla i samu kvadraturu. U našoj zemlji još uvek se arhitektonski prave manja kupatila, što je odavno, takoreći pase. Međutim, to nikako ne znači da ne možemo da se koristimo trikovima za uređenje kupatila, i da bar vizuelno kreiramo prostor koji će nam služiti. Već smo istakli važnost dekoracije koja dolazi na samom kraju, ali i jednostavne savete kojima možete poboljšati osvetljenje, sada prelazimo na najkomplikovaniji momenat a to je nameštaj u kupatilu.

Izbacite belu komodu

Od komode zavisi pola posla. Ukoliko dobro uklopite ovaj komad nameštaja, bojom i veličinom, dobijate funkcionalnog ali i estetskog saveznika No. 1. Takođe, preporučujemo vam kupovinu komode sa mermernom pločom, koje kupatilu daju dozu elegancije, ali i odlično podnose vodu. Mermer se takođe lako održava što je njegova velika prednost. Ukoliko se ipak odlučite za drvenu opciju, predlažemo da izbegnete belu boju. Ona se teže održava, vremenom zbog vlage može da promeni boju, a u nekim slučajevima može delovati monotono. Mi smo izdvojili omiljene primere.

komoda
lestina - komoda od hrasta
kupatilo nameštaj
diplon / London Anthracite
kupatilo nameštaj
hidro san / ormarić sa prostrom za umivaonik
ormarić kupatilo
OKOV

Police umesto kredenca

Nakon komode, savetujemo vam da obogatite svoje kupatilo policama. Bilo da birate drvene police ili staklene (koje se teže održavaju ali vizuelno prižaju više prostora), police su najlakši način da dobijete moderan efekat. Takođe, mnogi od nas vole da su im preparati za svakodnevnu upotrebu odmah pri ruci, a police to definitivno mogu da omoguće. Razmislite o ovom predlogu jer je možda vreme da zamenite svoje kabaste ormariće.

staklena polica
sve za kucu / staklena polica
polica bambus
emmezeta / polica od bambusa
police kupatilo
lestina
otvorene police
LESTINA - otvorene police u boji hroma
police kupatilo
ikea / spojene police

Luster

Već smo spominjali koliko je odabir osvetljenja bitan kada je reč o vizuelnom aspektu kupatila sa malo prirodne svetlosti. Međutim, praktičnost nije jedini razlog da se potrudite kada je reč o osvetljenju, tu je i veoma bitan estetski momenat. Kako biste dodatno istakli izgled vašeg kupatila, savetujemo vam da umesto običnih sujalica odaberete viseće lustere. Iako ovo nije česta pojava kada je reč o uređenju enterijera na našim prostorima, efekat koji dobijate je nenadmašiv. Evo nekih predloga.

luster
novolux
luster
elton
luster
lestina
plafonjera
IKEA
luster led
okov

Foto: Instagram; Lestina; OKOV; IKEA; Elton; NovoLux; SveZaKucu;

Emmezeta; Hidrosan; Diplon.

Učitati još
Zatvori