Novi trend u uređenju enterijera: Objašnjavamo šta je minimalni maksimalizam
Novi trend u uređenju enterijera: Objašnjavamo šta je minimalni maksimalizam

Novi trend u uređenju enterijera:
Objašnjavamo šta je minimalni maksimalizam

Kada je reč o minimalnom maksimalizmu, prvo polazimo od činjenice da je sama kombinacija ove dve reči oksimoron. Ipak, ukoliko tu činjenicu sklonimo po strani, što svakako savetujemo da uradite kako biste bez predrasuda prišli ovom trendu, minimalni maksimalizam predstavlja kombinaciju ova dva stila. Klasični minimalizam smo uveliko ostavili u 2022. godini i fokusirali se na onaj ekstremni koji podrazumeva enterijer bez ikakve dekoracije i u potpunom odsustvu boja. Istovremeno pojavljuje se i maksimalistički talas u oblasti uređenja enterijera koji je došao ruku pod ruku sa pojavom maksimalizma u modi. Međutim, prenaglašeni maksimilizam je već u samom početku naišao na oštre osude dizajnera enterijera.

Bilo kako bilo, kada se prikupe sve neophodne informacije, može se zaključiti da će ove godine na presto stupiti upravo minimalni maksimalizam. Posmatranjem novih pojava u uređenju enterijera u zemljama Amerike, kao i pojedinim evropskim državama poput Francuske, Nemačke i Velike Britanije, primetićete da su dizajneri enterijera počeli su da pozajmljuju ključne elemente iz ova dva stila kako bi ih spojili u jedan.

Zamislite ovako: nalazite u prostoriji koja je potpuno uređena po principima minimalizma – svedene boje i jednostavna dekoracija. Sada zamislite kako tom prostoru dodajete elemente pozajmljene iz maksimalizma kao što je recimo upečatljiva sofa. I eto, upravo to je ono što nazivamo minimalistički maksimalizam.

Kako da postignete ovakav efekat

Savet je veoma jednostavan – balans. Ukoliko ste na prvu loptu pomislili kako bi ovo mogao biti lak poduhvat, setite se da je postizanje balansa jedan od najvećih izazova kada je reč o životu uopšteno, ali i o drugim segmentima koji ga čine. Ono što možemo da vas posavetujemo proučavajući novonastalu pojavu jeste – usudite se da eksperimentišete sa maksimalističkim komadima. Donosimo nekoliko primera.

Miran prostor upotpunjen šarenim komadima nameštaja – animal dizajnom koji must have kada je reč o maksimalizmu i to u kombinaciji sa jednostavnim ostatkom dekoracije i nameštajem. Kao što možete da primetite, minimalni maksimalizam kombinuje trend Moody jewel tonova koji stiže direktno iz Njujorka. Celokupan enterijer, ne samo da deluje drugačije od svega na šta smo navikli, već je nešto na šta želimo da se naviknemo.

Komadi nameštaja koji su u fokusu minimalnog maksimalizma jedni su od luksuznijih. Ukoliko se ipak odlučite da sledite ovaj trend neka vaša mantra bude:

Keep it simple, but crazy…

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori